Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Előadásokkal népszerűsítették a fenntartható életmódot a gyulai könyvtárban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • HÍREK • 2014. október 07. 16:00
Előadásokkal népszerűsítették a fenntartható életmódot a gyulai könyvtárban
A projekt az Európai Unió KEOP keretéből és a Magyar Természetvédők Szövetségének szervezésében valósulhat meg
A képzéssorozat gyulai állomásán. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia

A Magyar Természetvédők Szövetsége fenntartható életmód elterjesztését megcélozó programja keretében fenntarthatósági képzéseket indított döntéshozók és véleményformálók számára országszerte 30 helyszínen – köztük Gyulán is. Az előadássorozat az Európai Unió KEOP 6.1.0/B/11-2011-0142 azonosítószámú pályázatának köszönhetően valósulhat meg.

A gyulai képzéseknek otthont adó Mogyoróssy János Városi Könyvtárban október 7-én számos gyulai multiplikátor gyűlt össze azzal a céllal, hogy minél többet tudjon meg a fenntartható fejlődésről, valamint hogy elsajátítson egy olyan gondolkodásmódot, amellyel a fenntartható életmód összefüggései mind átláthatóbbá válnak.

A Gyulai Hírlapnak Bojtos Ferenc előadó, a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület irodavezetője elmondta, a képzések célja, hogy a fenntartható fejlődés alapelveit bemutassák az ország nagyvárosaiban. A tudást helyi civileknek, önkormányzati képviselőknek és az oktatási szféra résztvevőinek kívánják átadni, amely során gyakorlati vonatkozású kezdeményezésekkel is megismertetik a résztvevőket.

- A fenntarthatóságnak három alappillére van: a társadalmi, a gazdasági, és a környezetvédelmi fenntarthatóság. Ezeket az életünk minden egyes elemébe be kell építeni. Most a legfontosabb az, hogy az olyan előremutató fejlesztések, mint például az uniós támogatások felhasználása vagy a hazai forrásokból tervezett fejlesztések mind a háromnak eleget tudjanak tenni. Elveink szépek, de nem tudunk közvetlenül eljutni mindenkihez, ezért keresünk olyan helyi partnereket, akik a saját lakókörnyezetükön belül, a saját szintjükön tovább tudják adni ezeket az ismereteket. Ebből a szempontból ezt a három szektort céloztuk meg: a civil szférát, az önkormányzatokat és az oktatási intézményeket – tájékoztatta a Gyulai Hírlapot Bojtos Ferenc.

Az előadó elmondta, bár a képzéssorozat csupán az év végéig tart, az elsajátított ismeretek beépülését követően a projekt várhatóan a jövőben hozza meg eredményeit, mivel a továbbérés hosszabb távú folyamat.

 

Bojtos Ferenc. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)