Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Családi sportnap keretében adták át az új műfüves futballpályát Gyulaváriban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2014. október 04. 17:15
Családi sportnap keretében adták át az új műfüves futballpályát Gyulaváriban
A sportlétesítményt dr. Görgényi Ernő polgármester és Szabó Károly önkormányzati képviselő nyitotta meg a gyulaváriak előtt
Képünkön (balról jobbra) Szabó Károly és dr. Görgényi Ernő. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Családi sportnap keretében adták át az új műfüves futballpályát október 4-én Gyulaváriban. A minőségi sportlétesítmény annak köszönhetően épülhetett meg, hogy Gyula Város Önkormányzata a Békés Megyei Labdarúgó Szövetség támogatásával csatlakozott a Magyar Labdarúgó Szövetség pályaépítő programjához. A Bay Zoltán Általános Iskola udvarán található focipálya avató ünnepségére – a borús idő és szemerkélő eső ellenére is – sokan voltak kíváncsiak.

Dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere ünnepi beszédében elmondta, a gyulavári műfüves pálya a városi sportkoncepció szerves részeként valósult meg.

- A gyulai sportinfrastruktúra fejlesztése során elsősorban a jövő nemzedékének építünk megfelelő pályákat, öltözőket, hogy az egykori nagy gyulai sportolók nyomdokaiba lépve a mai generációk is híres sportolókká válhassanak. De ha ez nem is következik be minden esetben, a gyermekeknek meg kell adni a lehetőséget, hogy megszeressék a sportot és a mozgás örömét. Ez a nap nemcsak a sportról, hanem Gyulaváriról is szól, hiszen a gyulavári iskola- és óvodarekonstrukció tervének eleme volt egy műfüves pálya megépítése, amelynek megvalósítására máris lehetőség nyílt. Az úton haladunk tovább, az oktatási intézmények komplett rekonstrukciójára irányuló terveket is meg kívánjuk valósítani az elkövetkezőkben – hangsúlyozta a polgármester.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő arra emlékezett, amikor még önkormányzati képviselőként volt részese a futballpálya szomszédságában álló sportcsarnok megépülésének, illetve megnyitójának.

- Egy új sportlétesítmény megépülése mindannyiunk közös boldogulását, örömét, gyermekeink jövőjét, egészségét szolgálja, valamint egy olyan országos program koncepcióját is, amelynek városunk a sport minden területén meg tud felelni. Gyulán mindig minden jó ügy táptalajra talál, ezért a legfontosabb hogy összefogjunk, és mindenki egy irányba húzza a szekeret – mondta beszédében dr. Kovács József.

Tóth Márton, a Békés Megyei Labdarúgó Szövetség alelnöke hangsúlyozta, Gyula a sportlétesítmények tekintetében ott áll a képzeletbeli dobogó tetején.

- Gyulán nagyon jó körülmények között, nagyon jó szakemberekkel szervezzünk meg a színvonalas rendezvényeket. A szövetség álma, hogy a megye többi városában is hasonlóképpen gondolkozzanak, mint Gyulán. Akkor egész más lenne a helyzet a sportlétesítmények tekintetében Békés megye többi településén – fejtette ki az alelnök, majd megkérte jelenlévőket, hogy minél többet áldozzanak a sportkultúra oltárán a saját egészségük megóvása érdekében.

A köszöntők után dr. Görgényi Ernő és Szabó Károly, Gyulavári önkormányzati képviselője átvágták a nemzeti színű szalagot, megnyitva a műfüves futballpályát a gyulaváriak előtt. A megnyitó ceremónián még részt vett többek között Gajda Róbert kormánymegbízott, Kónya István, a Békés Megyei Közgyűlés alelnöke, Galbács Mihály alpolgármester, a Termál FC elnöke és Torma Béla, Gyula város sporttanácsnoka is.

A rendezvényre érdemes volt elmenni, hiszen a futballsport szerelmesei rúghatták a bőrt, a többiek láthattak kangoo-bemutatót, agilityt, kézműves programokat és az Acid Jazz Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak műsorát. Az Együtt Gyulaváriért Egyesület messziről is csalogató illatú ebéddel várta a népeket, sőt az egyesület jóvoltából egy-egy szatyor almát is kapott, aki részt vett a családi sportnapon Gyulaváriban.

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)