Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Volent Kati és Focht Anita munkáiból kiállított képcsokor Gyulát és annak szellemét „festi” a várfalakra

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • KULTÚRA • 2014. szeptember 03. 15:00
A Volent Kati és Focht Anita munkáiból kiállított képcsokor Gyulát és annak szellemét „festi” a várfalakra
Dr. Görgényi Ernő: Gyula városa egy klasszikus múzsa, ihletet adó forrás
Volent Kati és Focht Anita Barangalások Gyulán című kiállításán. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia

Újabb művészeti csodával gazdagodott Gyula városa, amikor is Volent Kati és Focht Anita képzőművészek ismét egy lenyűgöző képkiállítást tártak nyilvánosság elé. Az alkotók szülővárosuk iránti szeretetüket hangsúlyozva Barangolások Gyulán címmel nyitották meg idei évi harmadik, trilógia kiállításukat bezáró utolsó közös tárlatukat, amely szeptember 2-től a gyulai vár borozójában tekinthető meg.

A kiállítást városunk polgármestere, dr. Görgényi Ernő nyitotta meg, aki beszéde elején a művész és műve tárgyának kölcsönhatásáról, így a művészet és a valóság kölcsönös egymástól függéséről, valamint a valóság egy igen fontos szeletéről, a helyről, vagyis életünk teréről, mint a művek tárgyáról és az alkotót befolyásoló közegről beszélt.

- Gyula városa egy klasszikus múzsa, ihletet adó forrás, amely költőknek, íróknak, festőművészeknek az életművét termékenyíti meg már hosszú-hosszú idők óta, és mai napig is tart ez a hatás. A képeket végig nézve úgy gondolom, mindannyiunk számára nyilvánvaló: sugárzik belőlük a város iránti szeretet. Az a kötődés, ami minden igazi gyulai számára ismerős, de ma mégis egy, pontosabban két különleges nézőpontból csodálható meg, két művésznő szűrőjén keresztül – hangzott el dr. Görgényi Ernő megnyitóbeszédében.

A Volent Kati és Focht Anita képzőművészek munkáiból kiállított képcsokor városunk legnagyobb értékeit, legismertebb épületeit és tereit, legjellegzetesebb pillanatait és vonásait, vagyis magát, Gyulát és annak szellemét „festi” a várfalakra. A gyulai gyökerű művészpáros Barangolások Gyulán című közös kiállítása szeptember 30-ig, a gyulai vár nyitva tartása alatt, a várborozóban tekinthető meg.

      

Dr. Görgényi Ernő, Volent Katalin és Focht Anita. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)