Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 40. évfordulójára régi fényében tündökölhet a gyulai Béke sugárúti óvoda közlekedési parkja

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2014. május 28. 07:00
40. évfordulójára régi fényében tündökölhet a gyulai Béke sugárúti óvoda közlekedési parkja
Kónya István: Nagyon fontos, hogy a megye egyetlen közlekedési játszóparkja megújuljon
Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő

Megújul a Béke sugárúti óvoda negyven évvel ezelőtt épült közlekedési játszóparkja – jelentette be Kónya István, a körzet önkormányzati képviselője és dr. Becseiné Lock Gabriella tagintézmény-vezető a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. A 7,5 millió forintba kerülő felújítás során az óvodások gyakorlópályája új burkolatot és felfestést kap.   

Dr. Becseiné Lock Gabriella elmondta: a közlekedési parkot 1974. augusztus 5-én adták át. Ettől kezdve az óvoda kiemelt profiljává vált a biztonságos közlekedésre nevelés, az intézmény évtizedeken keresztül a megyében egyedüliként látta el ezt a feladatot – hangsúlyozta a szakember. Mint megtudtuk, a bázisóvodaként is működő intézmény a megye minden óvodája számára nyitva állt. Az elmúlt években a mentősök, a tűzoltók és a rendőrök is bekapcsolódtak a nevelőmunkába.

Kónya István kifejtette: a játszópark minden igyekezet ellenére tönkrement, ezért nem halogatható tovább a felújítása.

– Szerettük volna, ha a negyvenéves évfordulóra megújul a közlekedési játszópark. Képviselői keretemből 2,5 millió forintot biztosítok ehhez – mondta a városatya, aki arról is beszámolt, hogy a fennmaradó összeget képviselőtársai segítségével sikerült összegyűjteniük. A Fidesz-frakció tagjai 500-500 ezer forintot ajánlottak fel képviselői keretük terhére.

– Nagyon fontos, hogy a megye egyetlen közlekedési játszóparkja megújuljon – hangsúlyozta az önkormányzati képviselő, hozzátéve, hogy hosszú távú céljaik között szerepel az óvoda eszközparkjának kibővítése. A felújított közlekedési parkot várhatóan szeptemberben vehetik birtokba a gyerekek. 

    

         

Kónya István és dr. Becseiné Lock Gabriella. Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)