Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Első alkalommal kapott kiemelt arany minősítést a gyulai Kränzlein énekegyüttes

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2014. május 05. 09:00
Első alkalommal kapott kiemelt arany minősítést a gyulai Kränzlein énekegyüttes
A GYAKI színeiben induló kórus szólistáját különdíjjal jutalmazta a neves zsűri
A zsűri legmagasabb, kiemelt arany minősítését szerezte meg a GYAKI Implom József Általános Iskola Tagintézményének Kränzlein énekegyüttese a „Tiszán innen–Dunán túl” népdaléneklési verseny országos döntőjében. Bojt Lili, Kocsis Anna, Matkovics Izabella, Szép-Gergely Zsófia, Hajdú Dominika, Kónya Hédi, Lúczi Borbála, Kovács Aisa, Vígh Anna és Sebestény Janka moldvai népdalokat énekelt a Néprajzi Múzeumban tartott megmérettetésen.
A Kränzlein énekegyüttes a Parlamentben. Fotó: GYAKI Implom József Általános Iskola Tagintézménye

A kórus fennállása óta először kapott kiemelt arany minősítést énekegyüttes kategóriában, ezért az iskola különösen fontosnak tartja az elismerést – mondta el lapunknak a gyerekeket felkészítő Garami Veronika.

Mint megtudtuk, a budapesti helyszínen több mint ötszáz gyermek versengett egymással. A gyulai csapatot Maczkó Mária eMeRTon és Magyar Örökség díjas népdalénekes, a Zeneakadémia tanára, Eredics Gábor Kossuth-díjas népzenész, a Zeneakadémia tanára, valamint Sebestyénné Farkas Ilona zenetanár, karnagy, volt Kodály-tanítvány értékelte.

– Különdíjat kapott szólistánk, Sebestény Janka, és a zsűri kihangsúlyozta, hogy gyönyörű ruhákban énekeltünk. Nagyon hálásak vagyunk Zsótér Bélánénak, az AMI Közhasznú Alapítvány alapítójának, aki évek óta ingyen bocsátja rendelkezésünkre a ruhákat, ezzel hozzájárul szerepléseink sikeréhez – fejtette ki az együttesvezető.

Garami Veronika tanítványai a versenyt megelőző napon a Csabagyöngye Kulturális Központban megtartott Éneklő Ifjúság Kórusminősítő Hangversenyen is szép eredményt értek el. A 41 tagú Implom-énekkar "A" ezüst minősítést és elismerő oklevelet kapott a zsűritől. 

  

Az Implom-kórus a békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központban. Fotó: GYAKI Implom József Általános Iskola Tagintézménye
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)