Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Egyre népszerűbb a gyulai gyerekek körében a vízilabdázás

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2014. március 20. 23:00
Egyre népszerűbb a gyulai gyerekek körében a vízilabdázás
Gajda Róbert: Az önkormányzat stratégiai célja, hogy minél több gyermeknél váljon rendszeressé a testmozgás
Béládi Csaba vezeti a gyulai vízilabdázók tréningjét. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Csak néhány hónapja indult el Gyulán a vízilabdázók toborzása, azóta egyre népszerűbb a vízipólózás a gyerekek körében. A gyulai önkormányzat, a várfürdővel és a Békéscsabai Vízilabda Egyesülettel karöltve bő fél év alatt magas szintre emelte a vízilabdasportot városunkban.

A vízilabdázó ifjoncok hétköznap esténként komoly edzéseken vehetnek részt a Gyulai Várfürdő Széchy Tamás Sportuszodájában. A mai tréningen Boros László Attila, a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezetője vendégül látta Gajda Róbert országgyűlési képviselőt, Gyula város alpolgármesterét, aki évek óta támogatja a vízipóló sport újraélesztését Gyulán.

- Nagyon fontos, hogy a városban megtudják: Gyulán újra van vízilabda! Ez a sport a Gyulai Várfürdőben gyönyörűen megfér az úszásutánpótlás-neveléssel. Egy ilyen bázison, ahol ennyi gyerek úszik, mindenképpen létjogosultsága van a vízilabda sportnak. A cél az, hogy ez a sportág fejlődjön, és jövőre újabb korosztályokkal tudjuk bővíteni a csapatot – nyilatkozta Boros László Attila.

A Gyulai Hírlapnak Béládi Csaba edző elmondta, 10 hónappal ezelőtt három gyerekkel kezdték a munkát, azóta 25 gyerkőc van a csapatban. Az edzések hétfőtől péntekig 18-19.30-ig tartanak. A mai tréning bemelegítéssel kezdődött, 500 méter váltott technikájú úszással folytatódott, majd a kétkapus játékot gyakorolták a pólós csemeték. A tréner hozzáfűzte, a vízilabdacsapatba elsősorban 2002/2003-as születésű, úszni tudó, mélyvízbiztos gyerekek jelentkezését várják.

Gajda Róbert hangsúlyozta, az önkormányzat stratégiai célja, hogy minél több óvodás és általános iskolás gyerek sportoljon, és hogy minél több gyermeknél váljon természetessé, illetve rendszeressé a testmozgás. Az országgyűlési képviselő még hozzátette, az egészségnevelésen túl cél a profi szemlélet elültetetése azokban a fiatalokban, akiknek megfelelő tehetségük van, hogy magas szinten sportolhassanak.

    

Gajda Róbert és Boros László Attila. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)