Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kiadványban mutatja be helyi termékeit Gyula, Békés és Békéscsaba

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2013. december 16. 09:00
Kiadványban mutatja be helyi termékeit Gyula, Békés és Békéscsaba
A Közép-Békési Területfejlesztési Önkormányzati Társulás elsősorban turistáknak, éttermeknek és konyháknak szánja ingyenes tájékoztatóját
Részlet a kiadvány címlapjáról

Közép-Békési Helyi Termékek címmel hiánypótló kiadványt készített a Közép-Békési Területfejlesztési Önkormányzati Társulás. A turistáknak, éttermeknek és konyháknak szóló ingyenes tájékoztató Békés, Békéscsaba és Gyula helyi értékeit mutatja be.

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat pályázati felhívására készült 24 oldalas kiadvány tájékoztatást nyújt a térségben termelt zöldségekről, gyümölcsökről, a legfinomabb méz- és lekvárspecialitásokról, valamint egyéb helyi különlegességről. Emellett olvashatunk benne a Békés megyei mesterek rendkívüli kézműves alkotásairól is.

A kiadványban olyan gyulai, illetve Gyulához köthető termelők, egyesületek, manufaktúrák és népművészek mutatkoznak be, mint Bordás Zoltán zöldségtermelő, Czápos Péter dinnyetermelő, a Gyulai Kertészek és Zöldségtermelők Szövetsége, Pikó Tamás csírász, a Gyulai Méz Méhészet, az Újhelyi Méhészet, a Viharsarki Lekvárium, a Tanyavilágban Élők Egyesülete, a Zsarnóczay és Fivére Sütőipari és Kereskedelmi Kft., a Körös-Maros Biofarm Kft., a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete, Veres András családi gazdasága, a Gyulai Pálinka Manufaktúra, a Cadeau Bonbon Manufaktúra, Széll János fafaragó, Faragó Ágota fazekas, valamint a Kreatív Varroda Szövetkezet. Ezenkívül találhatunk benne tájékoztató anyagot Hajdú Ferenc és Árgyelán Mihályné darált paprikakrémjéről, illetve a Gyulahús Kft. által készített gyulai kispáros kolbászról is.

A tájékoztató Békés, Békéscsaba és Gyula Tourinform irodáiban, szállodáiban és éttermeiben, valamint Békéscsabán, a Körösök Völgye Látogatóközpontban decembertől szerezhető be. 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)