Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Százéves fennállása alkalmából háromnapos rendezvénnyel készül a Gyula és Környéke Általános Ipartestület

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2013. november 11. 14:39
Százéves fennállása alkalmából háromnapos rendezvénnyel készül a Gyula és Környéke Általános Ipartestület
A szervezők emléktárgyakat várnak a gyulai polgároktól egy kiállítás létrehozásához
Sajtótájékoztató az ipartestület Dobay utcai székháza előtt. Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva

A Gyula és Környéke Általános Ipartestület a megalakulásának 100. évfordulóját háromnapos rendezvénysorozattal ünnepli meg 2014. január 24-ével kezdődően. Mivel az ünnepség szerves részét képezi egy ipartörténeti kiállítás, a szervezők arra kérik a gyulai lakosokat, hogy a birtokukban lévő tárgyakat, céhleveleket, relikviákat bocsássák az ipartestület rendelkezésére. Az emléktárgyakat természetesen csupán bizományba kéri a testület elnöksége.

Galuska Józsefné, az ipartestület elnöke, Csőke Péter alelnök és Werner György, az elnökség és  a szervező bizottság tagja a Dobay utcai székház előtt közös sajtótájékoztató keretében ismertette a tervezett programot.

A rendezvény január 24-én ünnepi üléssel kezdődik a városháza dísztermében, ahol az ipartestület arra érdemes tagjainak a munkásságát „25 éves ezüstgyűrű” díjjal és emléklappal ismerik el. A rendezvény második napján kiállítás nyílik a székházban, majd január 26-án, a vasárnapi szentmisén bekövetkező zászlóavatás során emlékszalagot helyeznek el a belvárosi katolikus templomban őrzött iparos zászlón. A rendezvénysorozat fényét dr. Erdész Ádám levéltár igazgatónak, a helyi iparos élet 100 évére visszatekintő előadása emeli.

Csőke Péter kőfaragó jóvoltából emléktábla készül, melyet a székház falán helyeznek el.

 

Galuska Józsefné, Csőke Péter és Werner György. Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)