Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Lehet, hogy fáradságos dolog, de a sajátunk...

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2013. október 20. 07:00
Lehet, hogy fáradságos dolog, de a sajátunk...
A szőlő és gyümölcs tonnái mennek tönkre az elhagyatott kertekben, gyümölcsösökben
Képünk illusztráció. Forrás: wikipedia.org

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Az őszi kertekben járva szomorúan tapasztalom, hogy a szőlő és gyümölcs tonnái mennek tönkre az elhagyatott kertekben, gyümölcsösökben, jelzem, nem csak Gyulán. Nem tudom, milyen drágának kell lennie a terményeknek, hogy felemeljük a fenekünket a kényelmes ülőalkalmatosságokról. , és minden alkalmat meg kell ragadni, hogy ne műanyagokat együnk, hanem igazi gyümölcsöt és zöldséget.

A paradicsom felől érdeklődött egy kedves rokonom, hogy kell-e még műtrágyázni, tápoldatozni. Nos, bízva a vénasszonyok nyarában, bizony sok jó idő lehet még, és a paradicsom is képes sok termést hozni, főleg hogy a hűvösebb napokat is elviseli.

Lassan a virághagymák beszerzése és kiültetése is esedékes. Gondosan tervezzük meg a virágzási idő és a virágmagasság figyelembevételével az ültetést, hogy kihajtáskor ne érjen minket meglepetés. A hagymás növényeink is szeretik a trágyás talajt, kedvezzünk nékik, meghálálják. Van, aki úgy ülteti a hagymákat, hogy mélyebb barázdát húz, és abba szór trágyás virágföldet, majd a hagymákat sorba vagy bármilyen alakban kirakva, a maradék trágyás földel betakarja azt. Évtizedek alatt mindig bejött neki. Az egészséges virághagymák sarjadékot is hoznak, biztosítva a hagymák utánpótlását.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)