Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az Olvasás Éjszakája gyulai programján előadáson és nyomdalátogatáson vehettek részt az érdeklődők

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2013. szeptember 14. 20:00
Az Olvasás Éjszakája gyulai programján előadáson és nyomdalátogatáson vehettek részt az érdeklődők
Az IQ könyvesboltban kiderült: a kortárs magyar gyerekirodalom szép, vicces, izgalmas, komoly és a felnőtteknek is tetszik
Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő

Interaktív, felolvasásokkal színesített előadással várta a fiatalokat és az idősebbeket Lovász Andrea irodalomtörténész tegnap este a gyulai IQ könyvesboltban. Az Olvasás Éjszakája elnevezésű országos programsorozathoz kapcsolódó rendezvényen az érdeklődők áttekintést kaphattak a hazai gyermekirodalomról, és megtudhatták, miért érdemes magyar kortárs szerzők gyermekkönyveit olvasni.

Az olvasásnépszerűsítő, ingyenes programot szervezett nyomdalátogatás egészítette ki. A közel száz jelentkező Szabó Gabriella vezetésével három turnusban járhatta körbe a Dürer Nyomdát, ahol megismerhette a teljes gyártási folyamatot.  

A Gyulai Hírlap kérdésére Jeszenszky Ákosné Fáber Marianna, az IQ könyvesbolt üzletvezetője elmondta: a Supka Géza Alapítvány által szervezett olvasásfesztiválhoz Szabó Tibor Benjámin projektmenedzser megkeresésére csatlakoztak.

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy emberközeli legyen a bolt, ezért megpróbáljuk egy kicsit közelebb hozni egymáshoz az irodalmat és az olvasókat. Lovász Andrea személyében egy irodalomhoz értő szakembert sikerült ma estére meghívnunk – fejtette ki az üzletvezető.   

Úgy tűnik, téves az az állítás, hogy az emberek nem olvasnak, és nem költenek könyvekre. A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, amit nagyon szeretnénk, arra összespóroljuk a rávalót. Mint megtudtuk, leginkább a siker- és a standardkönyvek keresettek, s jó hír, hogy egyre több diák fordul meg a könyvesboltban. Jeszenszky Ákosné Fáber Marianna úgy véli: ha olyan könyveket választunk a gyerekeknek, ami érdekli őket, rászoktathatjuk őket az olvasásra.

Lovász Andrea szerint a kortárs magyar gyerekirodalom szép, vicces, izgalmas, komoly és a felnőtteknek is tetszik. A szakember egyebek mellet Szijj Ferenc Szuromberek királyfi és Lakatos István Dobozváros című meseregényét ajánlotta az ifjú olvasók figyelmébe.

  

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)