Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rekeszizomtornáztunk a gyulai várban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2013. augusztus 24. 17:00
Rekeszizomtornáztunk a gyulai várban
Hadházi László fürdőzős, Kovács András Péter gyereknevelős sztorikkal nevettetett az ódon falak között
Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

A nézők száma alapján úgy tűnik, továbbra is töretlen a népszerűsége a stand up comedy műfajának és a Dumaszínház tagjainak Gyulán. Dacára annak, hogy a fellépők már többször is megfordultak városunkban, a közönség ezúttal is roskadásig megtöltötte a várudvart, s tegyük hozzá: nem véletlenül, a helyszínen ugyanis másfél órán át röpködtek egyfolytában a rekeszizom-tornáztató poénok.

A est első szereplője, az önmagát közepesen ismert humoristaként bemutató Hadházi László egy röpke közvélemény-kutatással nyitotta meg sztendápolását, majd az iskolakezdés előnyeit ecsetelte a jelen lévő szülőknek. A gyerekek zrikálása után a strandolás vizeire eveztünk. Nosztalgikus képek villantak fel az ingyen jegyes, „kantáros töltött káposztákról”, akik egész nap a lépcsőn ülnek, mert nem tudnak úszni. Hadházi a fürdőzés archetipikus figuráit és helyzeteit is bemutatta a publikumnak: megismerhettük a lengőajtó és a strandpapucsok összefüggéseit, hallhattunk sztorikat a Centrum-szatyrosokról, a rablásgátló törölközőt használókról és a két jó nő előtti fejesugrás nehézségeiről. Miután a humorista megosztotta velünk, hogy hogyan sikerült felgyújtania magát a kerti munka hevében, zárásként azt is elmesélte, hogy milyen hatással lehet nyolc liter hideg töltött káposzta elfogyasztása a házasemberre. 

Kovács András Péter sztendápolásának középpontjában a gyermeknevelés témája állt, hiszen július 4-én, a függetlenség napján születtek meg ikrei. A humorista szerint az újszülöttek leginkább a felmosóvödörből előkerült Yoda mesterre hasonlítanak. A műsorból az is kiderült: a ikerterhesség stádiumait a gazdatestállapot zárja, a férfiak státusza egy plüssmackó és egy vödör takony között ingadozik egy kapcsolatban, s a gyermekek érkeztével a tápláléklánc is megváltozik a családban. Miután megismertük a hiszti legjobb ellenszerét és a hisztire reagáló szülők típusait, Kovács András Péter a spicces állapotban való hazatérés nehézségeire világított rá. A félrészeg férfiembernek először el kell jutnia az otthonáig, az udvaron át kell esnie a kutyán, aztán meg kell találnia a bejáratot, és bele kell találnia az ajtózárba. Ha bent van, még nehezebb dolga van, hiszen nem gyújthatja fel a villanyt, mert akkor felébred a család. Ilyenkor előveszi mobilját, és az összes bútornak megmutatja telefonja háttérképét, vagy sorozatképeket készít a lakásról. A spicces férfiember akkor sem nyugodhat meg, ha már eljutott az ágyig, szaga ugyanis biztosan elárulja.  

A gyulai nézőközönség ismét elégedetten távozhatott a Dumaszínház műsoráról, hiszen számos hasznos információval gazdagodott, ráadásul rekeszizmait is alaposan megdolgoztatta. A röhögés intenzitásából megjósolható: legközelebb is telt ház várja a stand up komédiásokat. 

  

Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)