A Kiss Horgásztavak idén is megrendezte a Nemzetközi Halászléfőző, Halételkészítő Versenyt és Horgásztalálkozót a gyulai vár tövében található Csónakázótó partján. A rendezvény célja a halételek népszerűsítse volt, mely hazánkban kevésbé népszerű a többi húsétel mellett.
Farkas Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke ünnepélyes megnyitó beszéde után, a Kiss Horgásztavak és a Gyulai Sporthorgász Egyesület által közösen alapított „Gyula Város Horgászsportjáért” díjakat Kónya István, a Békés Megyei Közgyűlés alelnöke adta át Gyepes István és Jevuczó István részére.
A közönség a különböző ízesítésű halászlevek mellett olyan kuriózumokkal is találkozhatott, mint a halpástétom, pástétom ikrából, füstölt cápa, és a legkülönlegesebb mind közül a szürke harcsából készült kolbász.
A rendezvény ideje alatt elismert horgászok tartottak a különböző technikákból bemutatókat a kilátogatóknak. Farkas Zoltán a versenyhorgászmódszerek közül a látványos rakós botos módszert mutatta meg az érdeklődőknek. Vidó Ferenc (Feca-Peca) magyar válogatott, a feeder-botos horgászattal aprította a halakat, Szekerczés Sándor versenyhorgász a hazánkban már népszerű match-botos horgászatból tartott bemutatót. Szentesi Attila országosan elismert pergető horgász a drop shot, multiplikátoros módszert és az általa kézzel készített műcsalikat ismertette gyakorlatban.
A rendezvényt megtisztelte jelenlétével ifj. Szikszai Bertalan, a DOVIT Kft. ügyvezetője, aki a legújabb típusú csalikat, etetőanyagokat is magával hozta a horgászok örömére.
Az ételek készítése közben az érdeklődők megismerhették a halfilézés fortélyait, zöldséggel és gyümölccsel való díszítésből tartott bemutatót a Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Szakiskola Artisztika szakkörének két hallgatója.
A zsűri halászatban és halételkészítésben elismert személyekből állt össze. A zsűri elnöke Hódos Krisztián, világbajnoki bronzérmes szakács a Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Szakiskola oktatója, zsűritagok Makarovné Demeter Edit (Békés Megye Halászati Főfelügyelője), Farkas Zoltán (Békés Megyei Közgyűlés Elnöke), Nemes Attila (Körös vidéki Horgász Egyesületek Szövetségének ügyvezetője). A verseny értékelésében a zsűrinek nem volt könnyű dolga. Hódos Krisztián elmondta, hogy a tavalyi évhez képest rengeteget fejlődtek az ételek, az elkészítés módja és az ízvilág tekintetében. A pontozás tükrözte a legjobban, hogy nagyon kis apróságok döntöttek a sorrend kialakítása tekintetében. A nyerteseknek a díjakon felül Póka György festőművész felajánlott 1-1 festményt.
A rendezvény második napján rendezték meg a horgásztalálkozó horgászversenyét, ahol a horgászok a Csónakázótavon mutathatták be ügyességüket. A verseny alatt horgászok összesen 122 kg halat fogtak.
Halászléfőző verseny végeredménye:
1. Sebo-Fish kft.
2. Gyulai Sporthorgász Egyesület I. csoport
3. Munkácsy Horgász Egyesület
Halételkészítő verseny:
1. Gyulai Hagyományőrző Hentesek - harcsakolbász
2. Gyulai Munkácsy Horgász Egyesület - párolt cápa és harcsa
3. Gyulai Sporthorgász Egyesület - füstölt cápa és harcsa
Farkas Zoltán Békés Megye Közgyűlés elnöke által felajánlott kerámia bogrács különdíjat a legszebb díszítésért és előkészületekért a Sebo-Fish kft. nyerte el.
Horgászverseny végeredménye:
Felnőtt kategória:
1. Vass Zoltán - 25,92 kg
díja: Összevont Éves Körös Horgászengedély (KHESZ felajánlása) + DOVIT kft csomagja
2. Vidó György - 22,28 kg
díja: Éves Horgászengedély a Bárkásra (Bárkás Sarkadi HE felajánlása) + DOVIT kft csomagja
3. Lengyel Zsolt - 16,26 kg
díja: Éves Sporthorgász jegy a Kiss Horgásztavakra + DOVIT kft csomagja
Gyermek kategória: (minden gyermek a + DOVIT kft csomagját nyerte)
1. Vidó Roland - 9,4 kg
2. Tajti Dominik - 8,68 kg
3. Heisz József Zoltán - 1,68 kg
Legnagyobb hal kategória:
Benkő Ferenc 3,1kg-os ponty
díja: Horgászbot a Feca-Peca horgászszaküzlet felajánlásában
Az eseményről további fotókat itt találhatnak.

























