
A Gyulai Húskombinát májusban megkezdi a csökkentett zsír- és sótartalmú termékeinek a forgalmazását. Az új gyulai májast, a gyulai zala felvágottat, a gyulai virslit és a gyulai májusi csemegét elsőként a helyi közétkeztetésben kezdi népszerűsíteni a Gyulahús Kft. menedzsmentje. Mint ahogy arról már korábban olvashattak a Gyulai Hírlapban, Prohászka Bélának, a Mintamenza program szakmai vezetőjének az észrevételeit figyelembe véve, egészségesebb termékek gyártásába kezdett a kft.
A forgalmazás megkezdése előtt Daka Zsolt, a kft. ügyevzetőjének kezdeményezésére ma délután termékkóstolót rendeztek a Húskombinátban, valamint az Apor Vilmos óvodában.
Dr. Görgényi Ernő polgármester örömének adott hangot, hogy a kormánnyal összefogva sikerült megmenteni a gyártást.
– Nem érhet véget a munka. Azon dolgozunk, hogy a céget hosszan fenn tudjuk tartani. Növelni kell a piacot, a Gyulahús Kft. elérte, hogy belföldön újra jelen legyenek a boltokban és az orosz piacokon is bővülés várható. Most a közétkeztetés területén fejleszt a cég, és az iskolákat célozza meg egészségesebb termékeivel – mondta a polgármester.
Prohászka Béla a magyar és egészséges alapanyagok felhasználását szorgalmazta hozzászólásában, hiszen – mint fogalmazott - nem mindegy hova és mire megy el a pénz. Fontos, hogy a gyerekekhez milyen ételek jutnak el. A Mintamenza program egyelőre Gyulára és Békés megyei településekre fókuszál, de hamarosan országos térnyerés is várható.
Elismerően szólt az új felvágottak, a májas és a virsli íz világáról dr. Kovács József országgyűlési képviselő, a Békés Megyei Pándy Kálán Kórház főigazgató főorvosa. A politikus orvosként is rámutatott, hogy mivel a szív és érrendszeri megbetegedések visszaszorítása érdekében már gyermekkorban érdemes egészséges ételekhez és más ízekhez szoktatni a gyermekeket. A program iránt több minisztérium is érdeklődést mutat és már Orbán Viktor miniszterelnök előtt is ismert a kezdeményezés.































