Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szakmai napon ismerkedhettek meg a Németvárosi Óvoda nevelési programjával a gyulai szülők

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2013. április 23. 17:52
Szakmai napon ismerkedhettek meg a Németvárosi Óvoda nevelési programjával a gyulai szülők
A Német–Magyar Nyelvi Napokon a leendő óvodásokat játékos programokkal várják
Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Előadásokkal várta a GYVEÓ Németvárosi Óvoda Tagintézménye az óvodaválasztás előtt álló szülőket Német–Magyar Nyelvi Napok elnevezésű rendezvényének nyitónapján, április 23-án.

Az eseményen nem csupán az intézmény nevelési programját, hanem az óvoda hétköznapi életét is megismerhették a leendő óvodások szülei. A nyílt napot mesemondó verseny előzte meg, a megmérettetésen a gyerekek német és magyar nyelvű meséket adtak elő a háromtagú zsűri előtt.

Fazekas Sándorné tagintézmény-vezető lapunknak elmondta, hat évvel ezelőtt született meg az ötlet, hogy szakmai nap keretében mutatják be a szülőknek és az érdeklődő kollégáknak az óvodában folyó nevelőmunkát. Az óvodapedagógustól megtudtuk, a gyerekeknek nem kötelező foglalkozások keretében tanítják a német nyelvet, hanem játékba ágyazva, a nap folyamán adódó nyelvi szituációkat kihasználva.

A rendezvényen Gulyás Imre, a gyulai önkormányzat önkormányzati és oktatási osztályának vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd a Katica csoportosok adták elő német nyelvű műsorukat.

Szilágyiné Solymosi Mária, a GYVEÓ intézményvezetője az óvodaérettségről, valamint az óvodába lépés szépségeiről és nehézségeiről tartott előadást a szülőknek, Kertes Gabriella, az Implom József Általános Iskola tagintézmény-vezetője pedig arról beszélt az egybegyűlteknek, hogyan folytatódik az óvodában megkezdett szakmai munka az intézmény német nemzetiségi osztályaiban.

A programon Mittag Mónika, a Gyulai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is jelen volt, előadásában az óvodával közösen szervezett programok hagyományápoló szerepére világított rá.  

Április 24-én a leendő óvodások is elkísérhetik szüleiket a nyílt napra, melyen játékos formában ismerkedhetnek meg az óvodai élettel. A kicsik egyebek mellett barkácsolással, szerepjátékkal, népi játékokkal múlathatják az időt, valamint a csoportfoglalkozásokba is bekapcsolódhatnak.  

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)