Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - III. fokú árvízvédelmi készültség van érvényben a Fekete-Körösön

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2013. április 01. 15:03
III. fokú árvízvédelmi készültség van érvényben a Fekete-Körösön
Beavatkozásra okot adó esemény nem történt
Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

A hidrológiai helyzetre való tekintettel I. fokú készültségi szint van érvényben a Sebes-Körösön, Kettős-Körösön és a Hármas-Körösön, és III. fokú a Fekete-Körösön. A készültségben lévő védelmi szakaszokon, a védelmi fokozatnak megfelelően folyik a segédőri figyelőszolgálat ellátása és a vízmércék olvasása. Beavatkozásra okot adó esemény nem történt. A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság az összesen 272 km hosszú védvonalaiból 236 km hosszan tart I. és 36 km-en III. fokú készültséget – tájékoztatta lapunkat Bak Sándor igazgató.

A Fekete-Körös tetőzése Antnál ma, a délutáni órákra tehető 820 cm+- 25 cm-rel. Remete tetőzése 660 cm körül várható április 2-án a délutáni órákban. A készültségi szint várhatóan holnap reggelig nem változik. A Fehér-Körösön, Gyulánál 500 cm körüli tetőzés valószínű április 2-án este, II. fokú készültségbe lépése ma dél körül várható. A meteorológiai előrejelzések szerint a mai napon területi átlagban jelentéktelen, 0,5 mm csapadék várható, holnap viszont újabb csapadékfront halad át térségünk felett, amiből holnapután reggelig mintegy 15 mm csapadékmennyiség várható – olvasható az igazgatóság tájékoztatójában.

A közleményből kiderül: az elmúlt 24 órában a 10 belvízvédelmi szakaszon 23 szivattyútelep üzemelt. A mai naptól 4 belvízvédelmi szakaszon (01. Réhelyi, 03. Gyomai, 09. Mezőberényi, 10. Dögös-Kákafoki) III. fokú, 5 belvízvédelmi szakaszon II. fokú (02. Szeghalmi, 04. Holt-Sebes-Körös, 05. Kettős-Körös jobb parti, 06. Hosszúfoki, 08. Élővíz-csatorna), 1 belvízrendszerben pedig I. fokú (07. Fehér-Fekete-Körös közi) készültségi szintet rendeltek el.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)