Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Sikeresnek bizonyult a vállalkozói szemináriumsorozat Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2013. február 15. 09:00
Sikeresnek bizonyult a vállalkozói szemináriumsorozat Gyulán
Kétheti rendszerességgel találkoznak gyulai vállakozók gazdasági szakemberekkel
Képünk a gazdaságfejlesztési csoport szemináriumánkészült. Fotó: Gyulai Hírlap

Sikeresnek bizonyult a vállalkozói szemináriumsorozat, melyet az önkormányzat gazdaságfejlesztési csoportja rendez meg kétheti rendszerességgel.

Gyula város vezetősége felismerte, hogy a helyi gazdaság kiegyensúlyozottan működéséhez szükségszerű, hogy az önkormányzat és a vállalkozások naprakész hírekkel rendelkezzenek egymásról. Azt tapasztalták, hogy az információáramlás a helyi szereplők között nem kielégítő, és az önkormányzathoz befutó adatokat sem tudják hatékonyan továbbítani a szektor szereplői felé.

Ezért széleskörű összefogásra ösztönözték az érintett feleket és létrehozták az önkormányzat gazdaságfejlesztési csoportját, mely a vállalkozók, gazdasági szakemberek és az önkormányzat közötti legfőbb kapcsolattartó. A munkájuk fontos része, hogy kétheti rendszerességgel tartanak vállalkozóknak ingyenes szemináriumokat.

- A legmeghatározóbb előadás a harmadik, a pályázati lehetőségekről szóló szeminárium volt. Ahogy haladunk előre az időben, egyre komolyabban veszik a vállalkozók az előadásainkat és számos személyes kapcsolatot is ki tudtunk alakítani. Rendezvényenként stabil 30-40 érdeklődővel számolhatunk. A résztvevők egy kérdőív kitöltésével segítik munkánkat, témaajánlásaik lehetnek és egyéb észrevételeiket is várjuk. Pont a kérdőívnek köszönhető, hogy a résztvevők létszámát növeltük, hiszen első alkalommal nem tudtuk, hogy a hat órai kezdés a megfelelő a vállalkozóknak. Az előadások ingyenesek, az előadók és szakértők is társadalmi munkában tartják meg szemináriumukat. Éppen ezért helyi cégekre, illetve saját tanulmányaink során kialakított kapcsolatrendszerünkre támaszkodunk. Sokan tévesen azt gondolják, hogy a gazdaságfejlesztési csoport gyakorlati kérdésekben is megoldást tud nyújtani, például marketing pénzügyi vagy pályázatírás terén. Mi azonban a megfelelő szakemberekhez segítjük hozzá a vállalkozókat – mondta a Gyulai Hírlapnak Kiss Csaba, a gazdaságfejlesztési csoport vezetője.

A következő előadást várhatóan a munkaügyi központ képviselője prezentálja.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)