Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fűszerek és gyógynövények a téli napokra

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Lázár Zsuzsa & Soczó Krisztina természetgyógyászok • MAGAZIN • 2013. január 11. 13:00
Fűszerek és gyógynövények a téli napokra
Természetesen című új rovatunkban meghívjuk kedves Olvasóinkat egy természetes barangolásra
Rozmaring. Forrás: 108.hu

Új rovatunkban meghívjuk kedves Olvasóinkat egy természetes barangolásra, ötleteket adnunk, segítünk abban, hogy Ön is egészségesebb szemléletmódra tehessen szert. Kezdjünk is hozzá egy aktuális témával! Tél van, a fagyos, hideg napokon testünk, lelkünk melegre és melegségre vágyik. Ebben segíthetnek egyszerű, hétköznapi gyógynövényeink és fűszereink. Becsüljük meg őket!

Egy-egy kiskanál fahéjból, gyömbérből, szegfűszegből, aszalt vagy szárított almadarabkákból, csipkebogyóból keveréket készíthetünk, amiből 2 evőkanálnyit forraljunk 1 liter tisztított vagy forrásvízben – ne ijedjenek meg, a csapvíz is megteszi. Sokan nem tudják, a csapvíz is energetizálható fénnyel, ásványokkal, szimbólumokkal bír, de erről későbbi cikkeinkben ismerkedhetnek meg részletesen. A gyógyteakeverékekhez mindenképpen páratlan számú gyógynövényt válasszunk, mert így élénkítő hatással van legfontosabb energiaközpontunkra, a szívcsakrára. Mivel lelkében él a magyar nemzet, ezért fontos, hogy mi különösen nagy gonddal ápoljuk szívünket is. A szívcsakra szimbóluma a rózsa, ezért a természetben vadon élő változatának termése, közismerten a csipkebogyó nemcsak testünknek, hanem szívünknek is jót tesz. A csipkebogyóhús este hideg vízbe beáztatva reggel kicsit meglangyosítva az egész napi C-vitamin-szükségletet fedezi, a megpuhult bogyók müzlibe vagy süteménybe téve is fogyaszthatók.

Kávézók, figyelem! A rozmaringtea ugyanolyan élénkítő, vérnyomásemelő hatású gyógynövény, mint a kávé. Ízében különbözik ugyan, de előnyösen hat a szervezetre, a központi idegrendszer előnytelen stimulálása és függőség kialakulása nélkül. Ezt a gyógynövényt nem elég áztatni, hanem forralni szükséges kb. 5 percen keresztül.

A kakukkfüvet gyakran használjuk a konyhában, főleg görög ételek készítésénél, de léptessük elő gyógynövénnyé, és nagy segítségünkre lesz a légúti betegségek megelőzésében, leküzdésében, valamint rendszeres használata megacélozza az immunrendszert. 1 liter forró vízzel 1 evőkanálnyi szárított növényt öntsünk le és hagyjuk 10 percig ázni, majd leszűrve fogyasztható, hidegen és melegen is.

A fenti gyógynövények és fűszerek beszerezhetők Gyulán, a város szívében találhat Napfény íze reform-szaküzletben.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)