Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megnyílt Gyula és Békéscsaba között az A-B EXPO Kiállítási és Rendezvényközpont

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2012. szeptember 28. 14:58
Megnyílt Gyula és Békéscsaba között az A-B EXPO Kiállítási és Rendezvényközpont
A rendezvénycsarnok helyszínt fog biztosítani a térség kulturális-és művészeti rendezvényeinek, politikai, egyházi és sporteseményeinek
Gyula és Békéscsaba között megnyílt az A-B EXPO. Fotó: Gyulai Hírlap Online - Oláh Szabolcs

A mai napon megnyílt Gyula és Békéscsaba között az A-B EXPO Kiállítási és Rendezvényközpont. A Békés Megyei Kormányhivatal, a Békés Megyei Vállalkozásfejlesztési Közhasznú Alapítvány, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Aradi kereskedelmi, Ipari- és Agrárkamara közös projektjeként felépült új multifunkcionális csarnok egy határon átnyúló együttműködési program, a Közös EXPO, közös PIAC - Gazdasági és kereskedelemélénkítés Arad és Békés megyékben című projekt részeként jött létre. (Ugyanennek keretében épült fel az Aradi Kereskedelmi, Ipari és Agrárkamara konferenciaközpont-bővítése is.)

A repülőtér mellett lévő A-B EXPO épülete egy 1290 m2-es csarnokból, valamint kiszolgáló egységekből, irodákból és tárgyalóból áll, a beruházás összesen mintegy 4 millió euróba került. A rendezvénycsarnok helyszínt fog biztosítani a térség kulturális-és művészeti rendezvényeinek, politikai, egyházi és sporteseményeinek.

A Békés Megyei Intézményfenntartó Központ által fenntartott épület megnyitó ünnepségén és a vállalkozásfejlesztési börzén alkalom nyílt arra, hogy a magyar és a román vállalkozások megismerjék egymást és a szomszédos területek kínálatát, keresletét.

Elsőként Gara Ágnes, a Békés Megyei Intézményfenntartó Központ vezetője köszöntötte a vendégeket.

- Békés megye viszonylagos gazdasági holttérben található, ahol a helyi vállalkozások erőteljes támogatására van szükség. Meggyőződésem, hogy megyénk adottságainak és az itt élő emberek szorgalmának, kitartó munkájának köszönhetően, közösen sikerül szilárd alapra helyezni szűkebb hazánk gazdaságteremtő erejét. Az A-B EXPO épülete a jövőben, hosszú éveken át a gazdasági élet központja lesz partnereink és a gazdasági, kulturális programok iránt érdeklődők számára egyaránt – mondta Gara Ágnes.

Siófoki Attila, a Békés Megyei Vállalkozásfejlesztési Közhasznú Alapítvány projektmenedzsere örömét fejezte ki, hogy a több mint 10 éve magyar-román projekteket menedzselő alapítvány az A-B EXPO felépülésével minden eddiginél nagyobb infrastruktúrát tud biztosítani a Békés megyei vállalkozóknak.

Hódsági Tamás, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszédében Békés megye egy jelentős mérföldkövének nevezte az expo épületének átadását, amely szép példája a gazdaságot elősegítő infrastrukturális fejlesztésnek.

Nicolae Groşan, az Aradi kereskedelmi, Ipari- és Agrárkamara projektmenedzsere köszöntőjében a komplexum alapgondolatától a megvalósulásáig tartó évekről beszélt, valamint az expo-épületről, amely az infrastrukturális szempontokat figyelembe véve a lehető legjobb helyen lett felépítve.

Végül Erdős Norbert kormánymegbízott, országgyűlési képviselő, a Békés Megyei Kormányhivatal vezetője mondta el megnyitó beszédét.

- Amikor Békés megye vezetése 2010-ben az A-B EXPO épületegyüttesének felépítéséről határozott, a megye gazdasági fejlődésének elősegítése mellett tette le a voksát. Szerencsések vagyunk, hogy az Európa Unió támogatja a keleti uniós tagországok gazdasági fejlődését, ezért valósulhatott meg ez a határon átnyúló projekt is. Egy mondás szerint, aki meg akar tenni valamit, az módot talál rá, aki nem, az kifogást. Mi sem kifogásokat kerestünk, hanem módot a megvalósításra – mondta beszédében a kormánymegbízott.

A megnyitó beszédek után Gara Ágnes, Erdős Norbert és Nicolae Groşan felavatták az A-B EXPO Kiállítási ás Rendezvényközpont emléktábláját.

 

Erdős Norbert, Gara Ágnes és Nicolae Groşan a leleplezett tábla előtt. Fotó: Gyulai Hírlap Online - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)