Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elmarad az Erkel Diákünnepek Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2012. május 21. 18:00
Elmarad az Erkel Diákünnepek Gyulán
Az EDÜ helyett május 25-én, pénteken egynapos találkozót szervezünk
A két évvel ezelőtti EDÜ-n. Fotó: Gyulai Hírlap Online - Rusznyák Csaba

A hír igaz. Elmarad az EDÜ. Az Erkel Diákünnepeket hagyományosan kétévente rendezik meg. Idén olyan kevesen jelentkeztek a meghirdetett programokra, hogy az Erkel Ferenc gimnázium nem látta értelmét a programok megszervezésének. A csaknem fél évszázados múltra visszatekintő EDÜ idei elmaradásáról Farkas Máriát, az Erkel Ferenc Gimnázium tanárát, az EDÜ főszervezőjét kérdezte a Gyulai Hírlap.

– Idén a jelentkezők száma olyan minimális volt, hogy azzal a korábbi hagyományoknak megfelelő színvonalú programsorozatot nem tudtunk volna megrendezni. Ezért döntöttünk úgy, az EDÜ helyett május 25-én, pénteken egynapos találkozót szervezünk. Az EDÜ-n szerettünk volna egy nagyszabású kiállítást berendezni az elmúlt ötven évről, mivel ez az anyag rendelkezésünkre áll, ezen a napon mutatjuk be. A XXV. EDÜ most rajtunk kívülálló okok miatt elmarad, de jövőre újra megpróbáljuk, hogy ez a szép hagyomány folytatódhasson Gyulán– tájékoztatta a Gyulai Hírlapot Farkas Mária.

Az EDÜ helyett megrendezett program május 25-én 15 órakor kulturális bemutatóval kezdődik az Erkel Ferenc Zeneiskolában. Fellép/fellépnek a ditzingeni testvériskola irodalmi színpada, a kiskunhalasi Rákóczi Ferenc Gimnázium tanulói, a sarkadi Ady-Bay Gimnázium tanulói, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanulói és az Erkel Ferenc Gimnázium tanulói. 18.30-kor nyílik meg az Erkel Diákünnepek története 1963-tól napjainkig című kiállítás a Dürer Teremben, amelyet 20 órától a Kossuth téren zenés utcabál követ. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)