Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Civil Szolgáltató Központ átadásával hivatalosan is megkezdődött az I. Gyulai Civil Hét

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2012. május 21. 18:46
A Civil Szolgáltató Központ átadásával hivatalosan is megkezdődött az I. Gyulai Civil Hét
Az épület átadása után aláírták a Civil Kerekasztal alapokmányát
Megkapták a civilek a központot. Fotó: Gyulai Hírlap Online - Oláh Szabolcs

Ugyan a hétvégén már több civil esemény segített „bemelegíteni” a rendezvényre, hivatalosan ma délután kezdődött meg az I. Gyulai Civil Hét a Béke sugárúti egykori ifjúsági házban, a megújult Civil Szolgáltató Központban. A megnyitó a Himnusszal kezdődött, amit Bakné Kocsis Beáta, Kárpáti Zoltán hangszedőjének segítségével adott elő hegedűn. Sós Imre civil referens köszöntötte a megjelenteket, majd ismertette a hét programját. Ezután dr. Görgényi Ernő hivatalosan is átadta a szolgáltató központot a civil szervezetek megjelent vezetőinek.

- Gyulát előszeretettel hívjuk polgári szellemiségű városnak. Polgári társadalom civil társadalom nélkül nem lehetséges. Valamikor a civil társadalom erős, rendkívül élénk és tettrekész volt a városban. Jó lenne, ha ezek a kezdeményezések visszahoznák ezt a fajta pezsgést – mondta beszédében a városvezető.

Ezután a civil referens és a polgármester leleplezte a központ tábláját, majd – a gyulai civil szervezetek vezetőivel – aláírták a Civil Kerekasztal alapokmányát.

 

Az I. Gyulai Civil Hét további programjai:

Kedden 10 órától a civil központban retró véradáson vehetnek részt a bátrak, akik jutalmul – akárcsak hajdanán – egy üveg Kőbányaival pótolhatják vérüket. A Mogyoróssy János Városi Könyvtárban 17 órakor a levéltári anyagokból előadást tart dr. Erdész Ádám, majd Dézsi János, és élménybeszámolót tartanak a gyulai civil utazók: Bagyinszki Zoltán, Kovács István és Sós Imre. A beszélgetés mellé zsíros kenyér és fröccs dukál.

23-án, szerdán a civil központban 16 órakor Vigyikán György az önkéntességről tart előadást, amit a Pannon Kör családi pünkösdölése és magyar, német és román gasztronómiai bemutató követ.

Csütörtökön 16.30-kor a polgármesteri hivatal dísztermében Kassai István Liszt Ferenc-díjas zongoraművész koncertjén vehetnek részt az érdeklődők, ami után Bagyinszki Zoltán tart képes előadást a magyar szecessziós építészetről, amit méz-, kolbász-, pálinka-, sütemény- és szörpkóstolás követ.

Pénteken 10 órakor a Harruckern téren ingyenes szűrésekkel indul a nap, ezzel egy időben a 205 éves Bárdos-hídon gyülekeznek majd a hidat ünneplő kerékpárosok, cél a sióréti tájház. 18.30-tól nyílik meg az EDÜ története 1963-tól napjainkig című kiállítás a Dürer Teremben.

26-án, szombaton 10 órától a Gyulai Civilek Nagy Versengésére kerül sor a várkertben. Ezen kívül ingyenes szűrések, kézműves bemutatók, madárkiállítás, állatsimogató, vaddisznó- és dámvadragu-kóstoló. Ugyanott a városi gyermeknapon Halász Judit ad koncertet.

Vasárnap rajzfilmünnepet tartanak a városi könyvtárban, íjászversenyt a várkertben, gyermeknapot a várfürdőben, valamint 10 órától gyalogos- és kerékpártúrát terveznek a Vadaspark utcától a Kisökörjárásig.

Hétfőn 7 órakor elindul a Nagy Civil kerékpártúra a vártól, 8 órakor tradicionális magyar ételek főzőversenyén és íjászversenyen mérkőznek meg a nevezők a Várkertben, majd horgászversenyen a Csónakázótavon. Végül, hogy a rendezvénysorozatnak legyen folyatása, a szervezők jelképesen 12.34-kor zárják az Élővíz-csatorna Szent László utcai hídján az I. Gyulai Civil Hetet.  

 

Aláírták a Civil Kerekasztal alapokmányát. Fotó: Gyulai Hírlap Online - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)