Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az MSZP gyulai alapszervezetének néhány tagja a Demokratikus Koalícióhoz csatlakozik

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2011. november 09. 07:00
Az MSZP gyulai alapszervezetének néhány tagja a Demokratikus Koalícióhoz csatlakozik
Leel-Őssy Gábor képviselő Gyurcsány Ferenccel tart
Leel-Őssy Gábor

Csütörtökön tartotta tisztújítását az MSZP gyulai alapszervezete. A Gyulai Hírlap megkeresésére Juhász Norbert, az MSZP gyulai elnöke elmondta, tudomása szerint eddig három fő jelezte, hogy kilép a pártból, és a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióhoz csatlakozik. Leel-Őssy Gábor (képünkön), Dankó Előd és Labos Ádám elnökségi tag már biztosan távozik az MSZP-ből.

– Az MSZP-nek rövid és hosszú távon is kompromisszumot kell kötnie. Véleményem szerint mindazokat meg tudja szólítani a Demokratikus Koalíció, akiknek elegük van az eddigi pártokból, vagy eddig nem szimpatizáltak egy szervezettel sem. Gyurcsány Ferenc új pártja nem kifejezetten a baloldaliakra épít. Amennyiben a 2014-es választásokon koalícióra lép a két szervezet, akkor lenne esélye a kormányváltásnak. Sajnos ez az országos vezetésben nem tudatosult még – nyilatkozta Juhász Norbert, aki arra a kérdésre nem válaszolt, hogy ő távozik-e az MSZP-ből.

Leel-Őssy Gábor elmondta, nem titok, hogy eddig is az MSZP megújulásának volt a híve, csakhogy a megújuláshoz nem párthatározatokra, hanem cselekvésre van szükség.

– Úgy tartom tisztességesnek, hogy először az MSZP tagjaival ismertessem a döntésemet. Amint érdemleges konkrétumról tudunk beszámolni a Demokratikus Koalíció alapszervezetének felállításáról és a tisztújításról, a közvélemény elé állunk.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)