Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Új baloldal Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2010. szeptember 22. 10:00
Új baloldal Gyulán
Leel-Őssy Gábor: Az évek óta tervezett strukturális átalakításokat meg kell lépni
Leel-Őssy Gábor

Új Baloldal – Tiszta környezet, tiszta közélet, tiszta lelkiismeret. Ezzel a szlogennel indul a 2010-es önkormányzati választáson az MSZP támogatásával a Körösök Völgye Vidékfejlesztéséért és Kultúrájáért Egyesület. Az egyesület alelnöke, Dankó Előd, valamint a szervezet polgármesterjelöltje, Leel-Őssy Gábor közös sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy miért nem az MSZP színeiben indulnak el. Az indok egyszerű, ugyanis a megyei és a helyi szervezet nézetkülönbsége miatt az MSZP Gyulán nem tudott jelölteket állítani.

– A baloldal nem maradhat képviselet nélkül – hangsúlyozta Dankó Előd. Az egyesület jelöltjei között szerepelnek az MSZP helyi tagjai, civilek és gyesen lévő anyuka is. Így a Körösök Völgye Vidékfejlesztéséért és Kultúrájáért Egyesületnek mind a tíz körzetben sikerült egyéni képviselőjelöltet állítani.

Leel-Őssy Gábor véleménye szerint elérték, hogy az MSZP megújuláson mehessen keresztül. A többségi akarat érvényesülése miatt a baloldali érzelmű embereknek is van  hova leadni a szavazataikat.

– Az esélytelenek nyugalmával kezdtük meg az ajánlószelvények gyűjtését, mégis 1000 szelvényt kaptam. Ezt az eredményt kevés jelölőszervezet tudta elérni. Az egyesület új baloldalként a fejlődés és újjászületés záloga lehet egy jó, hadba fogható csapattal. Nem a személy a fontos, hanem hogy évek múltán is vállalható programot tegyünk le.  Ígérgetés helyett tények kellenek, az évek óta tervezett strukturális átalakításokat meg kell lépni. Az igények és lehetőségek vékony mezsgyéjén készítjük el programunkat – hangsúlyozta az új baloldali szervezet polgármesterjelöltje.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)