Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba
Harald Schuster, a Házi-Hús Kft. ügyvezetője kifejtette, 2010 óta fejlesztik cégüket, amely adalékanyag-, tartósítószer- és laktózmentes sertéstermékeket készít hagyományos módon. Gyulai üzletükben emellett friss, hazai sertés- és marhahúst is árulnak, utóbbit – a gyenge kereslet miatt – csak megrendelésre.
Szatai Tibor üzemvezető elmondta, Henyei úti üzemük hivatalosan már megnyitott, de még nem teljes kapacitással működik. Hozzátette, jelenleg az európai uniós engedélyeztetési eljárás zajlik, amely egy hónapon belül lezárulhat.
Mint ismertette, az elmúlt években bekövetkezett áremelkedések miatt az eredeti tervekhez képest kisebb, 420 négyzetméteres csarnok épült. Az új technológiás érlelő-füstölő üzem a cég korábbi, újkígyósi, bérelt telephelyét váltja ki.
Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba
Ezentúl az új helyszínen készül többek között a vékony- és a vastagkolbász, a virsli, a szendvicssonka, füstölt szívsonka, kötözött sonka és angolszalonna.
A szakember arra is kitért, hogy az új üzem megnyitása lehetőséget ad a cégnek a kapacitásbővítésre, és reményeik szerint munkatársaik számát is bővíthetik majd.
Szatai Tibor arra is felhívta a figyelmet, hogy a cég Sinka utcai boltjában április elején már kaphatók a népszerű húsvéti termékek: a hagyományos parasztsonka és szívsonka, a füstölt tarja, az angolszalonna.
Elérhetőség: Sinka István utca 12.; honlap: hazihus.hu; telefon: +36-70/6170-815; Facebook: Gyula Házi Hús.