Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai dobogó a nemzetközi testépítő versenyen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2024. június 18. 10:00
Gyulai dobogó a nemzetközi testépítő versenyen
Dániel Nikolett a harmadik helyen zárta a verseny Women's Bikini Divas junior kategóriáját

A budapesti UP Rendezvénytér adott otthont az INBA Hungary Natural Bodybilding Natural Stars versenyének június 7. és 8. között. A nívós mezőnnyel rajtoló nemzetközi viadalon a gyulai Dániel Nikolett is színpadra állt.

A fiatal versenyző Szentlélekiné Csávás Erika felkészítésével érkezett a versenyre, ahol három kategóriában is színpadra állt. Nikolett a legjobb eredményét a Women's Bikini Divas Junior kategóriában érte el, ahol a 16 fős mezőny harmadik helyén fejezte be a versenyt.

Dániel Nikolett elmondta, első testépítő versenyén nézőként vett részt hét évvel ezelőtt, ám már akkor beszippantotta a testépítés világa.

– Akkor még el sem mertem képzelni, hogy egyszer én is ott leszek a versenyzők között. Úgy gondolom, erre nemcsak fizikálisan, de mentálisan is meg kell érni. A súlyzós edzés az elmúlt években az életem részévé vált, teljesen megtaláltam önmagamat ebben a sportban. Az utóbbi időben egyre inkább elkezdett érdekelni a versenyzés világa. Amikor úgy döntöttem, belevágok, nem is feltétlen maga a verseny napja volt a fő motivációm, hanem az addig vezető út megtapasztalása, a határaim megismerése – tette hozzá.

A fiatal versenyző harmadéves egyetemista volt, amikor eldöntötte, hogy színpadra szeretne állni. A hivatalos felkészülést ekkor még nem kezdték meg edzőjével, először a diploma megszerzésén volt a hangsúly.

– Az edzőm, akit az évek során már barátomnak és pótanyukámnak is tudhatok természetesen támogatott ebben, nagyrészt neki köszönhetem, hogy végül valóban sikerült színpadra állnom. Az élet minden területén maximalistának vallom magam, tudtam, hogy igazán a versenyzésre fókuszálni csak ezután tudok majd. Nagyon örülök, hogy akkor még nem vágtam bele, hiszen a rendelkezésemre álló időt arra fordítottam, hogy mind egészségügyileg, fizikailag és persze mentálisan is egy olyan szintre kerüljek, ahonnan biztonsággal elkezdhetek egy versenyfelkészülést. Igyekeztem minél többet, és minél több helyről tájékozódni, versenyekre jártam nézőként, és persze az is segítséget jelentett, hogy korábban tanúja lehettem Erika versenyfelkészüléseinek. Az igazi munka 2023 októberében kezdődött, elkezdtük a közös edzéseket, és egy tömegnövelő diétát. A munkám mellett innentől kezdve szinte kizárólag a felkészülés körül forogtak a mindennapjaim. Februártól elkezdődött a hivatalos versenydiéta, ami fokozatosan vált egyre nehezebbé. Amikor az ember már egyre inkább fárad, akkor kell a leginkább mentálisan erősnek lennie, tudnia azt, hogy miért kezdte el. Bevallom az utolsó hetekben már sokat voltam gyenge, az edzéseket azonban ugyanakkora szeretettel és akarattal csináltam végig, mint előtte. Ekkor végleg tudatosult bennem, hogy ez valóban az én sportom – ismertette Dániel Nikolett.

Az első verseny májusban érkezett, amikor a HBPF szövetség Perfectbody Classic versenyén lépett színpadra. A második verseny három héttel később következett, az INBA viadalán, ahová egy még inkább élesebb, szárazabb formát tudott színpadra vinni.

– Junior kategóriában sikerült harmadik helyet szereznem, ami óriási örömmel töltött el. Az ezért járó díjat egyedül vettem át, de bevallom, nekem ez egyedül nem sikerült volna. Végtelen hálával tartozom a szüleimnek és a családomnak, akik talán a legnagyobb támogatóim voltak, a barátaimnak, akik végig kitartottak mellettem, és természetesen Erikának, aki nélkül soha nem jutottam volna el idáig. Mindenre megtanított, ami ahhoz kellett, hogy versenyzővé válhassak, az elsőtől az utolsó lépcsőfokig elkísért. Hiszem és tudom, hogy több van még bennem, kíváncsian várom, hogy ezt idővel megmutassuk.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)