Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Több mint ezer hamis márkajelzésű játékkonzolt talált a NAV egy kamionban Gyulánál

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2024. június 11. 15:00
Több mint ezer hamis márkajelzésű játékkonzolt talált a NAV egy kamionban Gyulánál
A kamion – a bemutatott iratok szerint – vegyes áruval indult útnak Bulgáriából

Több mint ezer hamis márkajelzésű játékkonzolt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei rutinellenőrzés során egy Olaszországba tartó bolgár kamionban Gyulánál.

A vámhivatal az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, hogy a kamion – a bemutatott iratok szerint – vegyes áruval indult útnak Bulgáriából.

A pénzügyőrökben az keltett gyanút, hogy az egyik iraton „kétkezes kapaszkodó” árumegnevezés szerepelt, ezért a rakomány átvizsgálása mellett döntöttek: a platóról ismert márkajelzésű játékkonzolok kerültek elő, amelyek külső jegyei arról árulkodtak, hogy a termékek nem eredetiek. Ezt a védjegyek jogosulti képviselői is megerősítették – írták.

A pénzügyőrök 1500 jogsértő árut vontak ki a forgalomból, amely több mint húszmillió forint kárt okozott a jogtulajdonosoknak, ezért iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást.

Hangsúlyozták: a hamisított termékek nemcsak a legális gazdaságnak és szereplőinek okoznak jelentős károkat, a vásárlók számára egészségi, vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek. A megbízhatatlan forrásból származó elektronikai eszközök, játékok, csatlakozók akár gyúlékonyak és veszélyesek is lehetnek – hívta fel a figyelmet a NAV.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)