Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Botrányt csinált a gyulai polgármesteri hivatalban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2024. június 05. 09:21
Botrányt csinált a gyulai polgármesteri hivatalban
Garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt emeltek vádat egy férfival szemben

Garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség, és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt egy 55 éves büntetett előéletű gyulai férfival szemben, aki botrányt csinált a gyulai polgármesteri hivatalban – írta közleményében a Békés Vármegyei Főügyészség.  

A cselekményt megelőző időszakban a férfi különböző hivatalos ügyeinek intézése végett több alkalommal megfordult a hivatalban. Rendszeressé vált, hogy emelt hangnemben veszekedett, szidalmazta a hivatal dolgozóit, ezért a jegyző a hivatal rendje és a dolgozók védelme érdekében tavaly szeptember 6-án elrendelte, hogy a férfit hivatalos ügyeinek intézése alkalmával a biztonsági személyzet egy tagja kísérje az épületben.

A férfi néhány nappal később, szeptember 15-én a polgármesteri hivatalba ment, az adócsoportnál az idegenforgalmi adóbevallását akarta leadni. Ekkor a jegyzői utasításnak megfelelően a hivatal biztonsági őre – a későbbi sértett – elkísérte az adócsoport hivatali helyisége felé, amit a terhelt emelt hangon sérelmezett. Amíg az adócsoport vezetője a férfi által benyújtott adóbevallásról másolatokat készített, a terhelt továbbra is emelt hangnemben, személyeskedő kijelentésekkel provokálta az őt kísérő biztonsági őrt, hogy menjenek ki és verekedjenek meg. Miután az adóbevallásáról készített másolatokat megkapta, a férfi továbbra is az irodában maradt, ezért a biztonsági őr felszólította, hogy hagyja el az irodát, mert az ügyfélfogadási idő is véget ért. Mivel a felszólításnak nem tett eleget, a biztonsági őr megpróbálta a hivatali helyiségből a folyosóra terelni, azonban a terhelt szembefordult a sértettel, megragadta, lökdösni kezdte, és megpróbálta félrelökni. Ekkor a sértett annak érdekében, hogy a terhelt támadását elhárítsa, egy alkalommal ellökte magától a férfit, aki a lökéstől a földre esett. Miután felkelt a földről, a terhelt egy alkalommal ökölbe szorított kézzel arcon ütötte a biztonsági őrt, majd futva távozott a polgármesteri hivatal épületéből. A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.  

A terhelt kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, illetve riadalmat keltsen – olvasható a közleményben.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)