Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Már lehet pályázni társasházak felújítására Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2024. május 21. 14:30
Már lehet pályázni társasházak felújítására Gyulán
Akár 1 millió forintot is el lehet nyerni

Fotó: Gyulai Hírlap 

Idén június 30-ig lehet pályázni vissza nem térítendő önkormányzati támogatásra gyulai társasházak felújítására – hívta fel a figyelmet Kónya István alpolgármester május 21-én sajtótájékoztatón.

A részletekről elmondta: 1990 előtt épült, legalább kétemeletes és minimum nyolclakásos társasházak igényelhetnek támogatást az éves költségvetésben jóváhagyott keretösszeg erejéig, ez idén 3 millió forint.

Hozzátette: a támogatás összege nem haladhatja meg a tervezett munka teljes költségének 50 százalékát, és társasházanként nem lehet több 1 millió forintnál.

Arra is rámutatott, hogy a támogatás kizárólag a közös vagy lakásszövetkezeti tulajdonban lévő, közös használatú épületrészek felújítására vehető igénybe.

Kérdésünkre kifejtette: leggyakrabban a külső nyílászárók vagy a lépcsőházak burkolatának cseréjére, illetve tetőszigetelésre, gépészeti felújításra pályáznak a társasházak, de arra is volt példa, hogy a kapucsengőt cserélték le, vagy a szemétledobó korszerűsítésére költötték a támogatást.

Példaként említette, hogy a Pósteleki utca 26–28. szám alatti társasházak a felszálló gerincvezetékének cseréjét tavaly az elnyert összegből valósították meg, a Törökzugi sor 21–22. szám alatti társasházak pedig új lépcsőházi ajtókat és ablakokat építettek be a támogatás révén.

A pályázat feltételei a gyula.hu oldalon és a Gyulai Hírlap online felületén is megtalálhatók.

A gyulai önkormányzat 2018-ban alkotott rendeletet a társasházak felújításának támogatásáról, pályázni 2019-ben lehetett először.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)