Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megnyitották a Gyulai Virágok Fesztiválját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2024. május 04. 22:01
Megnyitották a Gyulai Virágok Fesztiválját
A rendezvény első napját Hevesi Tamás koncertje zárta

a rendezvényt görgényi ernő polgármester nyitotta meg

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Vásárral, kiállítással és koncertekkel is várták az érdeklődőket a Gyulai Virágok Fesztiválján, amelyet szombat este nyitottak meg.

A megjelenteket Görgényi Ernő polgármester köszöntötte, aki úgy fogalmazott, hogy gyulaiak nemzedékei dolgoztak azon, hogy városunkat a virágokkal azonosítsák, a történet több mint másfél évszázada kezdődött, amikor Göndöcs Benedek javaslatára létrehozták az első közparkot.

Kiemelte: a következő években tervezik az Élővíz-csatorna belvárosi csatornának rehabilitációját, hogy ezzel is közelebb vigyék az embereket a természethez.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A városvezető hozzátette: idén 9 ezer tulipánt és 12 ezer árvácskát láthatnak a sétálók a köztereken, a jövő hét folyamán pedig elkezdik az 50 ezer tő egynyári virág ültetését.

Görgényi Ernő úgy fogalmazott, hogy a virágfesztivál kiváló alkalom arra, hogy mindenki beszerezze a nyári növényeit, a rendezvényen ugyanis közel 70 kiállító várja az érdeklődőket.

Pávkovics Gábor, a fesztivál idei vendégvárosának, Mohácsnak a polgármestere köszöntőjében kifejtette: a két település között sok a hasonlóság, közel fekszenek a határhoz, mindkettő erősen erősen kapcsolódott a török korhoz, de túléltek minden múltbéli tragédiát és büszke tagjai az országnak, ezért is örült a meghívásnak.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A megnyitó után a Reckless Roses, majd Hevesi Tamás adott koncertet.

Vasárnap 10 órakor kezdődnek a programok, a nap folyamán díjazzák majd a legszebb standot és a virágkötészeti verseny eredményét is kihirdetik.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)