Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szolnokról is győzelemmel tértek haza az U19-es Amazonok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2024. május 02. 10:00
Szolnokról is győzelemmel tértek haza az U19-es Amazonok
Szolnoki MÁV UFC–Gyulai Amazonok 0-2 (0-1)

Az U19-es labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában a Gyulai Amazonok csapata a Szolnoki MÁV korosztályos együttesének otthonában lépett pályára. A fürdővárosi gárda hatodik győzelmét aratta a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei arénában.

Az Amazonok az előző fordulóban magabiztosan győzték le a Tehetség SE együttesét, így ötre növelték tavaszi győzelmeik számát. A gyulai keret a tabella második helyéről várhatta a mezőny középcsapatának számító riválisát.

A Gyulai Amazonok közösségi oldalán megírták, látszott a csapaton, hogy többen is kisebb sérüléssel, betegséggel vállalták a játékot, emellett kedden többen is futsalmérkőzést játszottak.

Kiemelték: egyértelműen a Szolnok kezdett jobban, ám Komlósi Anna szemfüles góljával a már második percben előnyre tett szert a vendégcsapat, majd továbbra is inkább a hazaiak játéka dominált.

Mint írták, fáradtan, sok hibával, de lelkesen játszottak, a Szolnok támadásait pedig jól semlegesítették a középpályán, illetve a védelem is jól működött.

Kósa Noémi bravúrral hárított egy remek lövést, majd ismét inkább mezőnyben folyt a játék. Lányaink küzdöttek, hajtottak, Nagy Katalin gólja után pedig éreztük, hogy elhozhatjuk a három pontot. Kata 35 méterre a kaputól, az oldalvonalnál gondolt egy merészet, és egy remekül eltalált lövéssel vágta léc alá a labdát, kétgólosra növelve az előnyt. Az eredmény az utolsó negyedórában már nem változott, 0-2-es eredménnyel meg tudtuk nyerni a mérkőzést.” – olvasható a bejegyzésben.

A Gyulai Amazonok hatodik győzelmének köszönhetően a tabella második helyéről várhatja a Békéscsaba 1912 Előre SE elleni talákozót.

– A bemelegítés sem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, ezen a napon inkább a szívünk vitt csak előre. Rengeteg meccs van a lábakban, több nehézség is adódott az elmúlt időszakban, de a csajok együtt ismét bizonyították nekem, mennyire összetartó társaság a miénk. Abszolút nem játszottunk jól, ezt be kell lássuk, ez a három pont azonban az ezüstérem megszerzéséhez elengedhetetlen volt. A Szolnok rendkívül jól tartotta a labdát, sokat fejlődtek, gratulálunk nekik. Nekünk most jól fog jönni a pihenő, hosszú és eredményes időszak van mögöttünk. Nagy Katalin góljáért megérte eljönni, hihetetlen, mennyire vezére tud lenni az összes csapatnak, ahol pályára lép. Borzasztóan sokat fejlődtünk fizikálisan, ez meg is látszik a párharcainkban, zömében mi jövünk ki sikeresen az egy az egy elleni játékból. Krisán Lujza debütálni tudott, bízunk benne, hogy tavasszal még fog tudni az U19-es sikerhez is hozzátenni – értékelt Molnár Ágnes utánpótlás edző.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)