Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Együttműködési megállapodást kötött a gyulai önkormányzat és a Nemzeti Tudósképző Akadémia

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2024. május 02. 10:45
Együttműködési megállapodást kötött a gyulai önkormányzat és a Nemzeti Tudósképző Akadémia
A városvezetés 10 millió forintot biztosít évente a szervezetnek

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Együttműködési megállapodást kötött Gyula Város Önkormányzata és a Nemzeti Tudósképző Akadémia május 2-án a városháza dísztermében.

Görgényi Ernő polgármester kiemelte: a megállapodással egy újabb lépést tesznek annak irányába, hogy a gyulai középiskolások számára minélt több támogatást nyújtson az önkormányzat.

Felidézte: az elmúlt tíz évben új programokkal egészítették ki a meglévőket. Közel két évtizede csatlakoztak a Bursa Hungarica ösztöndíjprogramhoz, valamint saját forrásból hozták létre a Bay Zoltán tanulmányi ösztöndíjat és az Erkel Ferenc művészeti ösztöndíjat.

A városvezető hangsúlyozta: egy újabb lehetőség a Nemzeti Tudósképző Akadémiához való csatlakozás, amely azt a célt szolgálja, hogy a programban résztvevő diákok megszeressék az orvosi hivatást, valamint az, hogy az segítse egészségügyi szakirányban továbbtanulókat.

Mint mondta, a tanulók kutatási programokban vehetnek részt, és találkozhatnak Nobel-díjas tudósokkal, nemzetközi szinten elismert kutatókkal.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A képviselő-testület döntése alapján az önkormányzat 10 millió forintot biztosít a szervezetnek évente.

Varró András, a Nemzeti Orvosbiológiai Alapítvány kuratóriumának elnöke köszönetet mondott a polgármesternek és a városvezetésnek, hogy támogatják a programot.

Hegyi Péter, az akadémia programigazgatója aláhúzta: meggyőződésük, hogy Magyarország jövője nagyban függ attól, hogy a vidék és a vidéki városok, központok, hogyan tudnak megerősödni.

Kifejtette: három ponton igyekeznek segíteni abban, hogy a fiatalok érdeklődését felkeltsék az orvoslás iránt. Elsősorban bevonják a középiskolásokat, az intézményeket pedig olyan műszerekkel szerelik fel, amelyekkel saját kutatási projekteket végezhetnek. Szeretnék a diákokat összekötni a helyi kórházakkal, a harmadik fázis pedig a valóban orvossá váló fiatalok támogatása és képzése.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)