Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Bajnoki ezüstérmes lett a Gyulai Amazonok korosztályos csapata

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2024. április 25. 10:00
Bajnoki ezüstérmes lett a Gyulai Amazonok korosztályos csapata
Gyulai Amazonok–Astra HFC 1-2 (1-1)

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az U17-es futsalbajnokság abszolút döntőjének visszavágóján a Gyulai Amazonok korosztályos csapat az Astra-HFC fogadta április 23-án. A fürdővárosi gárda kétgólos hátrányból próbálta megszerezni a bajnoki trófeát.

Gyulai Amazonok: Sebestény Renáta, Freiberger Stella, Kurta Alma, Nagy Katalin, Czirók Gréta. Csere: Futaki Fruzsina, Sovány Natália, Kis Barbara, Szelei Csenge, Laczó Patrícia. Edző: Molnár Ágnes és Krisán József.

A gyulai csapat az utolsó fordulóban 2-5-ös arányban legyőzte újpesti riválisát, így a keleti csoport bajnokaként kivívta a jogot, hogy a nyugati aranyérmes Astra HFC ellen megszerezze a kupát.

Az első találkozót is a gyulai együttes kezdte jobban, kétgólos előnyét azonban a hazai gárda 5-3-as győzelemmé fordította. A fürdővárosiaknak még volt esélye, hogy megszerezzék az abszolút bajnoki címet, ha hazai pályán három góllal legyőzik budapesti riválisukat.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A gyulai együttes komoly tempóban kezdte a találkozót, azonnal magához ragadta a kezdeményezést. Már az első percekben komoly lehetőségek adódtak, majd egy jól megkoreografált támadás végén Nagy Katalin vette be a rivális kapuját, ezzel egyetlen gólra felhozva csapatát. 1-0.

A folytatásban már komoly mezőnyjáték alakult ki a két fél között, amelyben mindkét alakulat előtt adódtak gólszerzési lehetőségek. A hazai gárda szépen felépített támadásokkal próbálta meglepni ellenfelét, míg a vendég együttes hosszú indításokkal próbált meg a védelem mögé kerülni.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Ahogy közeledett a félidő, úgy vette át az irányítást a fővárosi keret, egyre több labda került a gyulai kapu elé. A 35. percben már a kiválóan védő hazai hálóőr sem tudott segíteni, a nyugati bajnok kiegyenlítette a találkozó állását, visszaállítva a kétgólos különbséget összetettben.

A fordulás után is maradt a két fél magas szintű küzdelme, ahol mindkét csapat megszerezhette volna a következő találatot. A 66. minutumban ismét a fővárosi gárda talált a gyulai kapuba, lezárva ezzel a kupacsatát.

A Gyulai Amazonok U17-es csapata a keleti csoport bajnokaként, ezüstéremmel zárta a két bajnok kupaküzdelmét.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)