Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Színházi témanapot tartottak a Harruckernben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2024. március 25. 13:53
Színházi témanapot tartottak a Harruckernben
Második alkalommal járt az iskolában a Kultup csapata

Fotó: Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern-iskolája

Interaktív foglalkozásokkal várták a diákokat a napokban a Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern-iskolájában, a Kultup program keretében.

Czeglédiné Szappanos Anita igazgatótól megtudtuk, az intézmény pedagógusa, Varga Enikő másodjára szervezett kulturális témanapot a tanulóknak. Hozzátette: a Kultup országos színházi roadshow rendhagyó művészeti produkciók révén népszerűsíti a kultúrafogyasztást a fiatalok körében.

Mint ismertette, ezúttal 23 művész tartott interaktív előadásokat nyolc iskolai helyszínen; a diákok előzetesen összeállított órarend alapján, tanáraik kíséretében érkeztek a foglalkozásokra, amelyeken a kompetenciafejlesztés, a közösségépítés és a szemléletformálás is szerepet kapott.

Fotó: Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern-iskolája

– Jobku és Dzsevu „történelemóra-színházi előadásán” az Aranybulla volt a téma, Poprádi Norberttel zenét szereztek a fiatalok, Grecsó Zoltán koreográfus és táncpedagógus mozgástréning keretében fejlesztette a diákok testtudatát és önismeretét, a Budapesti Filharmóniai Társaság interaktív klasszikus zenei előadásán pedig arra keresték a választ, hogy mit is jelent magyarnak lenni. Az egyik legnagyobb hatású program a KataPult Bázis Hárítók című előadása volt, amely a függőség veszélyeire hívta fel a figyelmet – részletezte Czeglédiné Szappanos Anita.  

Kiemelte: tanulóik nemcsak a színházi kultúrához kerülhettek közelebb a témanapon, de iskolatársaikhoz és tanáraikhoz is.

Fotó: Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern-iskolája

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)