Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az abszolút döntőre készülhet a Gyulai Amazonok U17-es csapata

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2024. március 25. 13:00
Az abszolút döntőre készülhet a Gyulai Amazonok U17-es csapata
Újpest FC–Gyulai Amazonok 2-5 (1-3) 

Az U17-es futsalbajnokság utolsó fordulójában a Gyulai Amazonok csapata az Újpest FC gárdájához utazott március 20-án. A fürdővárosi gárda győzelmett aratott, ezzel a keleti csoport éllovasaként zárta a szezont, és készülhet az abszolút döntőre. 

A fürdővárosi gárda az előző fordulót a DEAC elleni döntetlennel zárta. Ezzel utolérte legfőbb riválisát, ám így is nyitott volt a bajnoki cím sorsa. 

Az aktuális mérkőzésen Futaki Fruzsina már a 4. percben megszerezte a vezetést csapatának. Nem sokkal később Czirók Gréta átlövésből volt eredményes, majd Nagy Katalin értékesítette Veres Doren átadását (0-3). 

A hazai együttes nagy nyomás alá helyezte a gyulai kaput, egy szöglet után pedig 1-3-ra módosította a félidei állást. 

Fordulás után több nagy helyzet után Nagy Katalin talált a kapuba, majd Veres Doren növelte csapata előnyét (1-5). Az Újpest a hajrában szerzett találatával szépíteni tudott, a végeredményen azonban már nem tudott változtatni (2-5). 

– Végig uralni tudtuk a meccset, talán az elején izgultunk kicsit, viszont a gólok után higgadtan kezdtünk játszani. Az egész téli szereplésre nagyon büszke vagyok, hiszen voltak nehézségek, de mentálisan mindig úgy álltunk bele a találkozókba, hogy győzni akartunk. A tavalyihoz képest sokkal erősebb volt az idei bajnokság, ezt mutatja az is, hogy az utolsó két forduló előtt gyakorlatilag négy csapat pályázott az aranyérmes pozícióra. A döntőben szeretnénk aranyérmet szerezni, addig azonban picit kiélvezzük a keleti csoport első helyének örömeit – értékelt Molnár Ágnes.

A Gyulai Amazonok U17-es csapata 14 mérkőzéséből 10-et megnyert, két alkalommal döntetlent ért el, és kétszer kikapott. A korosztályos gárda a keleti csoport bajnokaként várhatja az abszolút döntőt, ahol a nyugati bajnok Astra HFC ellen szerezheti meg a trófeát. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)