Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Értékes győzelmet szerzett a Gyulai Amazonok U17-es csapata

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • SPORT • 2024. március 13. 12:23
Értékes győzelmet szerzett a Gyulai Amazonok U17-es csapata
Gyulai Amazonok–Nyírség FC 4-2 (2-1) 

Az U17-es futsalbajnokság 14. fordulójában a Gyulai Amazonok csapata a Nyírség FC ellen lépett pályára március 10-én. A fürdővárosi gárda 4-2-re legyőzte listavezető riválisát a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. 

Fotó: Gyulai Amazonok

A bajnokság mezőnye rendkívül erős, az első négy együttes pár pontra áll egymástól. A gyulai csapat az előző fordulóban 5-5-ös döntetlent játszott egri ellenfellével, így a tabella negyedik helyéről várhatta a folytatást. 

A Gyulai Amazonok közösségi oldalán azt írták, a csapat kissé kapkodóan kezdte a játékot, és már az első percekben látszott, hogy parázs lesz a mérkőzés.  

A gyulaiak hamar gólt kaptak, de nem estek össze, először a végig lelkesen játszó Freiberger Stella volt eredményes, majd az utolsó percekben Kurta Alma.

A második félidőt taktikusabban kezdte a csapat, egy remek kontra után Kurta Alma szerzett ismét gólt. Nem sokkal később a vendégek gólkirályjelöltje értékesítette helyzetét, így izgalmas végjátékra volt kilátás. A Nyíregyháza ostromolni kezdte a gyulai kaput, de a fürdővárosi védelem és Kovács Viktória jól védte a hálót, így a csapat meg tudta őrizni előnyét. Kurta Alma ezután, nagy szólót bemutatva, belőtte harmadik gólját is, beállítva a 4-2-es hazai győzelmet. 

– A csapat végig betartotta azt, amit kértem. Nehéz mérkőzés volt, ahol fontos volt, hogy melyik csapat bírja mentálisan jobban. Ismét bebizonyítottuk, hogy ebben mennyire jók vagyunk, hiszen, amellett, hogy gyönyörű dolgokat láttam vissza, végig fegyelmezetten és nagy élvezettel játszottunk – értékelt Molnár Ágnes utánpótlásedző.

A Gyulai Amazonok U17-es csapata egyetlen pont lemaradással áll a tabella második helyén. Ha a fürdővárosi gárda utolsó két mérkőzését is megnyeri, akkor a bajnokság első helyén fog végezni, így kivívja a jogot, hogy a nyugati győztessel játsszon az abszolút bajnoki címért. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)