Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Lopás miatt emeltek vádat két biztonsági őr ellen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2024. március 04. 16:00
Lopás miatt emeltek vádat két biztonsági őr ellen
Egy gyulai rendezvény területéről vittek el tárgyakat

Társtettesként kisebb értékre elkövetett lopás kétrendbeli vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 68 éves büntetlen előéletű, tótkomlósi illetőségű, de gyulai tartózkodási helyű férfi és egy 33 éves büntetlen előéletű gyulai férfi ellen, akik biztonsági őrként megdézsmálták a rájuk bízott értékeket – írta közleményében a Békés Vármegyei Főügyészség.

A terheltek egy gyulai vagyonvédelmi cég alkalmazásában álltak, és beugrós biztonsági őrként dolgoztak 2022. június 24–26-a között egy gyulai várnál tartott rendezvényen. A két férfi a június 25-i esti zárás és a másnapi nyitás közötti időben, a közös járőrözés során bement az egyik népi iparművész, fafaragó által használt pavilonba, ahonnan elvett hat különleges, kézzel készült egyedi kést és három faragott botot, melyek összértéke közel 245 ezer forint. Ezután a szomszédos pavilonba is bementek, onnan egy 200 ezer forint értékű faragott fali fogast tulajdonítottak el.

Az eltulajdonított értékeket – két kés kivételével – a nyomozó hatóság a terheltektől lefoglalta, és visszaadta a sértetteknek. Az egyik hiányzó kést a tulajdonosa egy jóhiszemű férfitól vásárolta vissza, akinek az egyik terhelt adta azt el 10 ezer forintért a gyulai bolhapiacon, a másik hiányzó kés értékét a vagyonvédelmi cég megtérítette a sértettnek.

Mivel az egyik elkövető a kés értékesítése révén 10 ezer forinttal gazdagodott jogtalanul, a járási ügyészség vádiratában indítványt tett arra, hogy a bíróság 10 ezer forint erejéig rendeljen el vagyonelkobzást vele szemben – olvasható a közleményben.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)