Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A 2024-es költségvetésről és a területfejlesztési tervekről is szó volt 

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2024. február 21. 17:16
A 2024-es költségvetésről és a területfejlesztési tervekről is szó volt 
Ülésezett a Békés vármegyei közgyűlés

Fotó: Békés Vármegyei Önkormányzat

Elfogadták a Békés Vármegyei Önkormányzat 2024-es költségvetését február 21-én Békéscsabán, a vármegyeházán tartott testületi ülésen, a képviselők szerint kiegyensúlyozott és az önként vállalt feladatok ellátására is lehetőséget biztosít a büdzsé, amelynek főösszege 963 millió forint – derül ki az önkormányzat közleményéből.

– Az önként vállalt feladatok területén továbbra is támogatjuk a civil szervezeteket és alapítványokat, erre a célra 7 millió forintot tudtunk beállítani a költségvetésben. Az országban kevés olyan önkormányzat van, amely segítséget tud nyújtani a főiskolások, egyetemisták részére. A Bursa Hungarica ösztöndíjpályázatban való részvételünkkel önkormányzatunk biztosítja a hallgatók támogatását. A költségvetés fedezetet biztosít továbbá kiemelt események és rendezvények lebonyolítására, természetesen már tervezzük a Vármegyenap megrendezését is – idézték Zalai Mihályt.

A közgyűlés elnöke hozzátette: a hivatalban továbbra is biztosítják azoknak a területfejlesztési szakembereknek a foglalkoztatását, akik a vármegyei pályázatok koordinálását végzik és a kisebb települések pályázatainak megvalósítását segítik.

Az ülésen Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere és Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője Békéscsaba és térsége, míg Kónya István, Gyula város alpolgármestere, egyben a vármegyei közgyűlés tagja Gyula és térsége fenntartható városfejlesztési stratégiáját és a TOP Plusz városfejlesztési programtervét ismertette.

Zalai Mihály kiemelte: Békés Vármegye Önkormányzatának az egész vármegyét lefedő, integrált területi programjába kell beillesztenie a két település TOP Plusz városfejlesztési programtervét.

– A vármegyeszékhely és a járási székhely középtávú fejlesztési stratégiát hozott létre, valamint a TOP Plusz-források felhasználásáról konkrét településekre és felhívásokra lebontott terveket alkotott meg, ami összetett folyamat, ugyanis sok település érdekét kellett összeegyeztetni. Ez egy nagyon fontos mérföldkő, hiszen a területfejlesztés átalakulóban van. Az előző évben elfogadott területfejlesztési törvény mentén egyre több olyan fejlesztési mód lesz, amikor nem egy adott településen, hanem közigazgatási és megyehatárokat is átlépve, egybetartozó területek komplex fejlesztése valósul meg – mondta.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)