Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kezdeményezték a letartóztatását egy több egyházi intézményért felelős gazdasági vezetőnek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2024. február 21. 15:59
Kezdeményezték a letartóztatását egy több egyházi intézményért felelős gazdasági vezetőnek
6,5 milliárd forintot meghaladó közterhet mulasztott el bevallani és megfizetni

A Békés Vármegyei Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt kezdeményezte a letartóztatását annak a több egyházi intézményért felelős gazdasági vezetőnek, aki 6,5 milliárd forintot meghaladó közterhet mulasztott el bevallani és megfizetni.

A vármegyei főügyészség közleményében azt írta, a megalapozott gyanú szerint a férfi, aki az egyik egyház szociális és oktatási, nevelési tevékenységet folytató intézményeinél dolgozott gazdasági vezetőként, az adóbevallások benyújtásáért felelős személyként a foglalkoztatáshoz kapcsolódó kötelezettségek vonatkozásában valótlan tartalmú bevallásokat nyújtott be az illetékes adóhatóságoknál a 2015 februárjától 2022 januárjáig terjedő időszakban.

A kifizetéskor az intézmények munkavállalói részére megállapított bruttó munkabérből a személyijövedelemadó-előleget és a járulékokat levonták, azonban a férfi a havi bevallási és befizetési kötelezettségeinek nem, illetve nem teljes körűen tett eleget. A férfi az általa vezetett intézmények tekintetében a vizsgált időszakban az alapbevallásokat jellemzően nullás tartalommal vagy minimális foglalkoztatotti kör vonatkozásában teljesítette.

A férfi összesen közel 14 milliárd forint bruttó munkabér után mulasztotta el a közterheket bevallani és befizetni az adóhatóságnak, ezzel 6,5 milliárd forint összegben okozott vagyoni hátrányt az állami költségvetésnek.

A férfit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságán különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A cselekmény büntetési tétele 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)