Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Unihoki bajnoki fordulót tartottak Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2024. január 30. 14:00
Unihoki bajnoki fordulót tartottak Gyulán
A „Lila” iskola két csapattal is képviselteti magát a korosztályos pontvadászatban

Az U11-es unihoki országos magyar bajnokság 2. fordulójának adott otthont az 5. számú általános iskola tornaterme január 20-án és 21-én. Békés vármegyében először játszottak hivatalos bajnoki floorball mérkőzéseket.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Bacsa Edina testnevelő elmondta, a „Lila” iskola fiú és leány csapatai először vesznek részt egész Békés vármegyét képviselve a Magyar Floorball Szövetség felkérésére az utánpótlás bajnokságban. A fürdővárosi iskola 2 korosztályban, összesen 4 csapattal vesz részt a pontvadászatokban.

– Ennek azért is van jelentősége, mert ezáltal több játéklehetőséget kapnak a gyermekek és találkozhatnak a többi kiemelt sportiskola csapataival, mint a Debreceni Sportiskola, a Budapesti Vajda Sportiskola és az Egri Hunyadi Sportiskola. Nagyon hasznosak ezek a találkozók, eszmecserék, amelyeket a Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) is rendszeresen kezdeményezett az elmúlt években – ismertette a testnevelő.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kiemelte: az eredmények számukra sokadlagos tényezők. Az egyetlen dolog, ami számít, hogy a gyermekek fordulóról fordulóra fejlődjenek, koordinálódjanak és játékrutint szerezhessenek, élményként éljék át a küzdelmeket a sportszerűség jegyében.

Nagy Katalin tagintézményvezető-helyettes megnyitó beszédét követően a lányok küzdelmeivel kezdődött a szombati nap, akik szívvel-lélekkel küzdöttek, minden gólnak nagyon örültek, jól látható volt, hogy egyre jobban megérzik a játékot és technikailag sokat csiszolódtak már. Az 5. helyen állnak a pontversenyben.

Vasárnap Pluhár János testnevelés-munkaközösség vezető köszöntötte a csapatokat, a vezetőket és a szurkolókat, valamint az eseményre külön meghívott díszvendéget, Majorné Horváth Izabellát, a Lila Suli DSE alapító elnökét. A fiúk mezőnye nagyon erős és kiegyensúlyozott volt, bárkinek volt esélye bárki ellen. A találkozókat a két nap alatt Pavelka Zoltán hivatalos nemzetközi játékvezető, a Magyar Floorball Szövetség Utánpótlás Bizottságának tagja vezette. A kétes szituációkat mindig elmagyarázta a gyermekeknek, amely nagyon fontos tényező a további fejlődésük szempontjából.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A fiúk holtversenyben a 3.helyen állnak, amely egy újonc csapattól nagyon szép eredmény.

– Az eseményre ellátogatott a Magyar Floorball Szövetség elnöke, Kiss László is, aki,mint a vendégcsapatok, nagy elismeréssel köszönte meg a rendezést a szervezőbizottság elnökének, Somogyi Csillának, aki a hivatalos, pontos jegyzőkönyvvezetésért külön dicséretben is részesült – zárta Bacsa Edina.

Eredmények:

Leány: Gyula Floorball–Balassagyarmati SC 1-7 (gól: Budai), Gyula Floorball–SZPK Három Mill Komárom L 0-6, Gyula Floorball– Vajda-CH Lány 0-8, Gyula Floorball–Egri Városi Sportiskola 4-9 (gól: Molnár 2, Rácz, Budai).

Fiú: Gyula Floorball– Pitvarosi Pirates Floorball SE 2-9 (Borbély, Sassano), Gyula Floorball–Vajda-CH Fiú 5-4 (gól: Borbély 3, Kállai, Fáskerti), Gyula Floorball–IBK Cartoon Heroes 2-13 (gól: Sassano, Kállai), Gyula Floorball–SZPK Három Mill Komárom F 3-6 (gól: Kállai, Sassano, Borbély) és Gyula Floorball–DEAC (Debrecen) ellen 7-3 (gól: Sassano 6 Fáskerti).

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)