Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kigyúltak a fények a gyulai úszó karácsonyfán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.MAGAZIN • 2023. december 23. 09:49
Kigyúltak a fények a gyulai úszó karácsonyfán
Egyedülálló az országban a tutajra állított örökzöld

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Idén is vízre bocsátották az országosan egyedülállónak számító úszó karácsonyfát december 22-én este Gyulán, az Erkel-tavon. 

A Máriafalvát és Szentpálfalvát összekötő tó partján mintegy ötvenen gyűltek össze, hogy megnézzék, ahogy időzítve, 18 óra 20 perc után nem sokkal, kigyúlnak a fények a tutajra állított fán.

Alt Norbert alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője lapunknak felidézte: tizennegyedik alkalommal állítottak úszó karácsonyfát Gyulán, többször közösségi program keretében tették vízre az örökzöldet. Kérdésünkre hozzátette: tudomása szerint a fürdővároson kívül sehol nem szerveznek hasonló eseményt az országban.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az ötletgazda elmondta: a fenyőt, amely várhatón január végéig látható a tavon, Kiss András és Papp István ajánlotta fel. A fát Gyepes Zsolt és munkatársai bocsátották vízre, a tavaly megrongálódott tutajt a Gyulai Közüzemi NKft. dolgozói hozták helyre. A Gyulakonyha NKft. jóvoltából forralt borral és teával vendégelték meg a helyszínre érkezőket, és néhány lakos süteménnyel készült az eseményre – sorolta az alpolgármester.

Arról is beszámolt, hogy a program keretében kihirdették a körzetében idén először megrendezett karácsonyi utcadíszítő verseny eredményét. Szentpálfalván a Vasút utca, Máriafalván a Vajda János utca vett részt a megmérettetésen, amellyel a lakosságot szeretnék „megmozgatni” – fejtette ki. A nyertes utcák lakói száz-száz ezer forintot kaptak arra, hogy jövőre még szebbé tegyék a karácsonyi utcaképet.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)