Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megkezdődött a gyártás a Satys PSP Hungary Zrt. gyulai üzemében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. november 29. 17:15
Megkezdődött a gyártás a Satys PSP Hungary Zrt. gyulai üzemében
Ezentúl Gyulán felületkezelik a helyben gyártott helikopter-alkatrészeket

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Megkezdődött az együttműködés a gyulai Airbus-gyár és a Satys PSP Hungary Zrt. között – jelentették be az üzemben november 29-én.

Kiss Attilától, a Satys PSP Hungary Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk, az eddig legyártott alkatrészeken a Satys franciaországi gyárában végezték a felületkezelést, mától azonban, miután megkapták a munka megkezdéséhez szükséges minősítéseket, minden egy helyen, Gyulán készül.

Hozzátette: az Airbus-gyárban jelenleg 150-en dolgoznak, a mellette lévő Satys-üzemben pedig, az automatizált gyártósorok miatt, kevesebb, 13 fő vállalt munkát. Ez a szám a következő években 50-re nő majd – fejtette ki.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Olivier Malherbe, az Airbus Helicopters Hungary ügyvezető igazgatója elmondta: az Airbuson és a Satyson túl még számos szereplőt foglal magába az ipari együttműködés, a gyulai és békéscsabai képzési központokat, a toborzó cégeket, az ipari partnereket, a részvényeseket.

Aláhúzta: az Airbus gyulai gyárában eddig több mint 10 ezer alkatrészt gyártottak le.

Benoit Klein, az Airbus Helicopters dinamikus alkatrészeket gyártó és összeszerelő központjának vezetője úgy fogalmazott, az Airbus, a Satys és a magyar partnerek egy hosszú utazásba kezdtek, hiszen a repülőgépiparban mindenkinek nehéz megvetnie a lábát.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Görgényi Ernő polgármester felelevenítette: öt évvel ezelőtt érkezett Gyulára az Airbus első delegációja, titokban, hiszen még zajlott a verseny, hogy pontosan melyik településen építse fel a cég az új gyárát.

Kiemelte: akkor csak álom volt, hogy a világ egyik legfejlettebb légijárműipari technológiával foglalkozó cége a fürdővárosban telepedhet le, de az álom megvalósult. A városvezető szerint rendkívül kedvező fejlemény, hogy a Satys követte az Airbust, és üzemet létesített a városban.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)