Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szalagot kaptak a Karácsonyi végzősei

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. november 25. 09:24
Szalagot kaptak a Karácsonyi végzősei
Három osztály 64 tanulója végez idén

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A Karácsonyi János katolikus gimnázium három végzős osztályának 64 tanulója kapott szalagot november 24-én a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központ színháztermében.

Bengery Zsoltné intézményvezető a szalagavató ünnepségen kifejtette: a szalag azt jelzi, hogy a fiatalok középiskolás élete a célegyenesbe érkezett.

„A mai naptól büszkén viselhetitek az iskola jelvényét körülölelő kék szalagot, az elválás szimbólumát, amely egyúttal az összetartozást is jelzi” – szólt a diákokhoz.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

„Merjetek álmodni és célokat kitűzni, s tudjatok kitartóan dolgozni érte, de tanuljatok az esetleges kudarcaitokból is. Az élet tele van kihívásokkal, és nem mindig könnyű, de minden kudarc és nehézség egyúttal lehetőség a fejlődésre” – fejtette ki.

Kovács Péter békési püspöki helynök a hit ajándékáról beszélt a maturandusoknak.

„A hívő embernek van jövőképe, a hívő embernek van akaratereje, tud az istennel együttműködni, a hit erőt ad neki” – húzta alá.

Pápai Attila evangélikus lelkész egy bibliai idézetet citálva úgy fogalmazott: „a mai szalagavató az a pillanat, amikor feszül az íj, a másodpercek töredékén belül elengedi az íjász a húrt, nemsokára ti is szálltok, röpültök a céljaitok felé a ballagás, az érettségi után”.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Görgényi Ernő polgármester a gimnázium két egykori, legendás tanárának, Domokos Györgynek és Lindeisz Ferencnek az életútját állította példaként a végzősök elé. Elmondta: mindketten megkapták a Gyula Város Kiváló Polgára kitüntető címet, és mindketten jövőre ünnepelnék a századik születésnapjukat.

„Vigyázzatok azokra az értékekre, amelyeket iskolátoktól kaptatok, őrizzétek szívetekben Gyula városát, és óvjátok azokat a barátságokat, amelyek gimnáziumi éveitekben köttettek” – tanácsolta a diákoknak, majd hozzátette: örülnének neki, ha sokuk visszatérne a fürdővárosba a felsőfokú tanulmányai befejeztével.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)