Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Számos beruházás zajlik a Gyulai Várfürdőben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. november 24. 15:00
Számos beruházás zajlik a Gyulai Várfürdőben
A fejlesztésekről a cég taggyűlésén számoltak be

kun miklós, a gyulai várfürdő ügyvezetője és görgényi ernő

Forrás: facebook.com/gorgenyierno

Taggyűlést tartottak a Gyulai Várfürdőben, az eseményen beszámoltak a fürdő lezárt és folyamatban lévő fejlesztéseiről – közölte hivatalos közösségi oldalán Görgényi Ernő polgármester.

Mint írta, 2022-ben elkészült a gyermek-víziparadicsom, idén pedig a mellette található vizesblokk és egészségügyi ház, 2023 nyarára pedig a dögönyözős és csúszdás medencék rekonstrukciója, előbbi új burkolatot kapott és áttervezték a medence hidraulikáját, utóbbinak újraburkolták a külső peremét, zuhanyzóját és lábmosóját.

Hozzátette: 500 kW kapacitásúra bővítették a napelemparkot, valamint befejeződött az optikai hálózat telepítése, amelynek köszönhetően bekamerázhatják a fürdő egész területét.

A városvezető kiemelte: idén januárban a Gyulai Várfürdő visszakapta a reumatológia épületét, így már javában zajlik a főépület átalakítása, amelyben öltözők, étterem, gyógyászat, raktárak és pihenőterek kapnak helyet. Az átadásra 2024 áprilisában kerül sor.

Ugyanennek a projektnek a részeként rekonstruálják a lovardát, a belsőépítészeti koncepciótervek, valamint a szigeteléstechnikai szakvélemény és megvalósítási terv kidolgozása folyamatban van.

Hangsúlyozta: átépítették a tíz éve üzemen kívül helyezett IV. számú termálkút újbóli beüzemeléséhez és vizének a fürdőbe történő ismételt bevezetéséhez szükséges csővezetéket, átalakítják a régi kútfejet, homokfogót létesítenek, átalakítják a gépészeti aknákat, és új hőközpontot alakítanak ki. Jelenleg a termálvíz-bevezetések kialakítása zajlik.

Lebontják a lovarda melletti térrészen elhelyezkedő, már nem üzemelő postaépületet és a hozzá kapcsolódó régi nyári pénztárat, valamint elbontják a beach bár és a versenyuszoda melletti büfét, helyette új épületet emelnek, amely jobban illeszkedik majd a Gyulai Várfürdő arculatához és stílusához.

Görgényi Ernő leírta: megkezdődött a gyepfelületek minőségét javító automata öntözőrendszer kiépítésének előkészítése, pótolták a kiszáradt és biztonsági okokból kivágásra ítélt fákat. Az új ültetésekhez kiválasztott különleges fafajokkal növelték a park szépségét, vonzerejét és botanikai értékét.

Elkészültek a versenyuszoda szennyvízelvezetés-átalakításának kiviteli tervei, hamarosan kezdődik a kivitelezés, továbbá felújítják a kőhíd járófelületeit és kerítését, illetve a műszaki udvar kerítését is.

Aláhúzta: folytatódik az V. számú termálkút korszerűsítése, amelynek köszönhetően tovább javul a téli üzemelés biztonsága. A fejlesztésnek köszönhetően a termálvíz várhatóan kicsit magasabb hőfokon és nagyobb vízmennyiséggel érkezik majd.

Elkezdődik a hidegvizes tározó víztartási és statikai szempontból szükségessé vált rekonstrukciója – közölte a polgármester.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)