Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Adventi programsorozat indul az Almásy-kastélyban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. november 23. 14:00
Adventi programsorozat indul az Almásy-kastélyban
December 2-től január 7-ig folyamatosan rendezvényekkel várják az érdeklődőket

Karácsonyi varázskastély címmel indul adventi programsorozat az Almásy-kastélyban – tájékoztatott közleményben az intézmény.

Mint írták, december 2-től január 7-ig folyamatosan rendezvényekkel, szombatonként adventi vásárral várják az érdeklődőket a kiállítóhelyen.

Kiemelték: a kastély idén is csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat cipősdobozgyűjtő akciójához, a felajánlásokat november 24. és december 18. között várják, a csomagokat a fogadótérben felállított karácsonyfa alatt fogják elhelyezni.

Hozzátették: a télikertben is felállítanak egy karácsonyfát, amely mellett egy téli falut megjelenítő terepasztal és egy diótörő figura biztosítja az ünnep hangulatát a látogatóknak.

A kastélyparkban két fotópont várja a sétálókat december 2-től, szombatonként pedig adventi vásár, amelyek ideje alatt karácsonyi koncerteket is szerveznek – olvasható a közleményben.

A csemegetárban műhelymunkákon is részt vehetnek az érdeklődők: a négy adventi szombaton mézeskalácsházakat és fenyődíszeket, adventi koszorút és grincsfát is készíthetnek, a háziasszonyok pedig segítséget kaphatnak a sült húsok mellé készíthető szószok elkészítésében, valamint az ajándékok becsomagolásában is.

A szervezők a gyermekek segítségét kérik a gyulai vár fenyőfájának feldíszítésében: kérik, hogy tobozból készítsenek tetszőleges díszt, amelyet december 2-án együtt rakhatnak fel a fára.

Az adventi programsorozat részletei az Almásy-kastély honlapján olvashatók.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)