Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A szociális munka napját ünnepelték Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. november 11. 09:00
A szociális munka napját ünnepelték Gyulán
Az eseményen többen is elismerést vehettek át

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Ünnepséget szervezett a szociális munka napja alkalmából november 10-én a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye a Vigadóban. Az eseményen több elismerést is átadtak a dolgozóknak.

A megjelenteket elsőként Kónya István alpolgármester köszöntötte. Mint mondta, több mint két évtizede köszönik meg rendezvényeken mindazoknak az áldozatos munkáját, akik a szociális élet valamely területén dolgoznak, sokszor ünnepnapokat és hétvégéket feláldozva segítik embertársaikat.

Hozzátette: az országgyűlés november 12-ét nyilvánította a szociális munka napjának.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az alpolgármester úgy fogalmazott, az ünnep életre hívásakor több szempont is motiválta a szervezőket: elsősorban a köszönetnyilvánítás, másodsorban szerették volna a médián keresztül ráirányítani a figyelmet erre az igen fontos hivatásra, és szeretnék erősíteni a társadalmi szolidaritást is.

Kiemelte: az intézményekben számos fejlesztés történt az elmúlt időszakban, és továbbiak is várhatók a jelenlegi európai uniós ciklusban, többek között 107 millió forintot irányoztak elő a Napfény nappali központ felújítására.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kiss Szabolcs intézményvezető beszédében elmondta: minden évben izgatottan várják a szociális szférában dolgozók megünnepét, hiszen ilyenkor kicsit azok felé irányul a figyelem, akik a mindennapi tevékenységükkel hiányokat pótolnak, hozzájuttatnak embereket szolgáltatásokhoz, összetartanak családokat, gyermekeket védenek, időseket, elesetteket segítenek és gondoznak.

Aláhúzta: az ilyen eseményeken látszik, hogy a szociális munkások mekkora közösségnek a részei, és az is, hogy mekkora erő rejlik bennük.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kifejtette: változik a világ, ezért nekik is változniuk kell, hogy fent tudjanak maradni. A változásokat látják az ellátotti, kliensi körben is: a családsegítésen a nevelési, kapcsolati problémák kerülnek előtérbe, az időseknek aktív programot kell nyújtani, a bölcsődéskorú gyermekek közül egyre többen szorulnak korai fejlesztésre.

Az ünnepségen több elismerést is kiosztottak: 2023-ban az év dolgozója Házse Tibor lett. Az év klubjának idén a kétegyházi fogyatékosok nappali intézményét választották, az Aranypedál vándordíjat pedig Hanzó László házigondozó érdemelte ki. Köszöntötték az intézmény legfiatalabb, közalkalmazotti jogviszonyban álló, határozatlan idejű kinevezéssel rendelkező munkavállalóját, Kurucz Boglárkát is.

Intézményvezetői dicséretben részesült Szabóné Stelkovics Andrea, Bozó Mihályné Méhesi Éva, Kolozsi Anita, valamint Kiss Tibor.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)