Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vádat emeltek a sofőr ellen, aki egy gyulai ház falának ütközött

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. november 10. 16:00
Vádat emeltek a sofőr ellen, aki egy gyulai ház falának ütközött
Az autós ittas volt

Ittas járművezetés miatt emeltek vádat egy budapesti férfi ellen, aki 2022 novemberében ittasan, bódult állapotban ütközött neki egy gyulai ház falának. Társának, egy szintén budapesti férfinak járművezetés tiltott átengedése miatt kell felelnie – tájékoztatott közleményében a Békés Vármegyei Főügyészség.

Mint írták, a két terhelt az egyikük gépkocsijával érkeztek Gyulára, de a tulajdonosnak nem volt jogosítványa, ezért a társa vezette az autót. Bérelt apartmanjukban barátaikkal italoztak, majd a hajnali órákban azt találták ki, hogy driftelni próbálnak a járművel. A tulajdonos tudta, hogy barátja alkoholt fogyasztott és marihuánás cigarettát is szívott, de nem akadályozta meg, hogy volán mögé üljön.

A sofőr a Tiborc utcában próbálkozott a manőverrel, de elveszítette az uralmat a kocsi felett, a parkolóba sodródott, ott nekiütközött egy álló autónak, majd egy lakóingatlan falának. Az gépkocsit vezető férfi közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt, illetőleg vér- és vizeletmintájából a marihuána hatóanyaga is kimutatható volt.

Kiemelték: a járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság az ügy iratai alapján, tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésével mindkét férfit pénzbüntetésre ítélje, a járművet ténylegesen vezető férfit pedig ezen felül a közúti járművezetéstől is tiltsa el, illetőleg a nyomozás során felmerült, közel 270 ezer forintot kitevő bűnügyi költséget is nekik kell majd megfizetni.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)