Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Heti premier a Center moziban A három testőr: D’Artagnan

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2023. október 26. 17:00
Heti premier a Center moziban A három testőr: D’Artagnan
Október 26. és november 1. között a következő filmeket vetítik a Csaba Centerben

Heti premier a Center moziban A három testőr: D’Artagnan című francia történelmi kalandfilm

Forrás: leclaireur.fnac.com

Heti premier a Center moziban A három testőr: D’Artagnan (szinkr. francia történelmi kalandfilm) 17.15, 19.30, 20.30-kor. Az ifjú D’Artagnan Párizsba érkezik, hogy felkutassa támadóit, akik sorsára hagyták. Hamarosan olyan konfliktus kellős közepén találja magát, aminek végkimenetelétől Franciaország jövője függ. A fiatalember csatlakozik három testőrhöz, Athoshoz, Porthoshoz és Aramishoz, hogy kivehesse részét az országért és a királyért vívott küzdelemből.

15.15-kor Szárnyalj! (szinkr. kínai animáció) PREMIER ELŐTT! Mit csinál egy csirke, ha sast lát? Elbújik? Betojik? Futásnak ered? Ennek a filmnek a főszereplője, a buzgó kiscsibe, a jó kedvű, kalandvágyó rosszcsont kitárja a szárnyát és magához öleli a ragadozót. Igaz, az a sas, akit ő ismer, vele lakik a baromfiudvarban. Nem repül, nem ragadoz, nem vijjog: elvegyül a csibék között – azt sem tudja magáról, hogy neki inkább egy sziklaszirten kellene fészkelnie. Az ijedős sasfióka és a vagány csibesrác barátsága persze átmeneti: a sasnak előbb-utóbb rá kell jönnie, hogy valami nem stimmel vele, össze kell szednie a bátorságát, és neki kell vágnia egy hosszú vándorútnak, hogy rátaláljon a saját fészkére. És ha van egy kis mázlija, jó haverja, a bátor kiscsirke is vele tart, és megvédi, ha bajba kerül.

27-én feliratosan, a többi napon szinkronosan 19.15-kor Megfojtott virágok (szinkr. amerikai western, történelmi dráma) A huszadik század fordulóján az olaj mesés vagyont hozott az oszázs törzs tagjainak, szinte egyik pillanatról a másikra valóságos krőzusok lettek. Az őslakosok pénze azonnal felkeltette a fehér nyerészkedők figyelmét, akik kezdetben megtévesztéssel, zsarolással és lopással próbálták őket megrövidíteni, majd gyilkossághoz folyamodtak. A Megfojtott virágok megtörtént eseményeken alapuló nagyszabású vadnyugati bűneposz, amelyet egy különös szerelem fénytörésében ismerhetünk meg: Ernest Buckhart (Leonardo DiCaprio) és Mollie Kyle (Lily Gladstone) kapcsolatában az igaz szenvedély a legsötétebb árulással fonódott össze.

17.30-kor Cicaverzum (magyar romantikus vígjáték) A harmincéves Fáni (Törőcsik Franciska) menekül a szerelemtől, hiszen ha megtetszik neki egy férfi, azonnal a halálát vizionálja. Környezete hiába próbálja összehozni valakivel, ő inkább a magányt választja, és a munkájára koncentrál. Amikor egy napon egy rejtélyes fekete Macska kezd el udvarolni neki, akinek a búgó hangját (Patkós Márton) csak ő hallja, minden megváltozik. Fáni annyira a Macska hatása alá kerül, hogy azt is elhiszi, ez az igaz szerelem. A szokatlan románc egyre különösebb fordulatokat vesz, mígnem Fáni a manipulatív Macska miatt olyan mélyre kerül, hogy majdnem mindent elveszít, ami addig fontos volt neki. De vajon mit szól a “tündérmeséhez” Mihály (Polgár Csaba), a macska sármos gazdája?

20.15-kor Az ördögűző: A hívó (szinkr. amerikai horror) Mióta 12 évvel ezelőtt egy haiti földrengésben meghalt a terhes felesége, Victor Fielding (a Tony-díjas és Oscar-jelölt Leslie Odom, Jr.; Egy éj Miamiban, Hamilton) egyedül neveli a lányát, Angelát (Lidya Jewett, Cseles csajok). Ám amikor Angela és barátnője, Katherine eltűnnek az erdőben és csak három nap múlva kerülnek elő, úgy, hogy semmi emlékük sincs arról, mi történt velük, ez olyan események láncolatát indítja be, amelyek arra kényszerítik Victort, hogy szembesüljön a gonosszal, és rémületében és kétségbeesésében megkeresi az egyetlen élő embert, aki tanúja volt ilyesminek korábban: Chris MacNeilt.

a Mellékszereplők című magyar dráma

Forrás: kultura.hu

26-át, 31-ét és 1-jét kivéve 15.30-kor Mellékszereplők (magyar dráma) PREMIER! A film három család párhuzamos történetét meséli el napjaink vidéki Magyarországán. Egy gazdag üzletember és felesége, kislányuk, egy kiállítás-rendező fotográfus és keramikus felesége, és egy börtönpap története bontakozik ki a vásznon. Sorsuk összefonódik: többen ugyanabban a városban élnek, vagy éltek, s életüket alapvetően borítják fel a film folyamán feltáruló titkok és bűnök.

16.30, 18.00, valamint 26-én és 27-én kívül 14.45-kor Mancs őrjárat: A szuperfilm (szinkr. amerikai animációs film) A Mancs őrjárat bevetésre kész! Amikor legnagyobb riválisuk, Humdinger lesz a közeli Kalandváros polgármestere, és egymás után csinálja a kalamajkákat, Ryder, és mindenki kedvenc hős kutyijai nagy sebességre kapcsolnak, hogy szembenézzenek a kihívással. Miközben az egyik kutyusnak zűrös múltja van Kalandvárossal, a csapat segítséget kap egy új szövetségestől, Libertytől, a dörzsölt tacskótól. Együtt, a legújabb kütyükkel, szerkókkal és járgányokkal felszerelkezve a Mancs őrjárat beveti magát, hogy megmentse Kalandváros lakóit, mert a Mancs őrjárat sosem fáradt!

Csak 26-án, 31-én és 1-jén 15.00-kor Magyarázat mindenre (magyar dráma) Nyár van Budapesten. A gimnazista Ábelnek az érettségire kellene készülni, de épp most ébredt rá, hogy szerelmes legjobb barátjába, Jankába. Janka jó tanuló, a vizsga miatt nem kell izgulnia, viszont ő is reménytelenül szerelmes, csak éppen a történelemtanárukba, Jakabba. Jakabnak családja van, pedagógusként próbál túlélni Magyarországon, és korábban már összetűzésbe került Ábel konzervatív apjával. A két részre szakadt társadalom feszültségei felszínre törnek, amikor Ábel történelemérettségije országos botrányba torkollik, ő pedig valahol a két oldal között áll, mindennek a kellős közepén, és még mindig szerelmes.

16.15, 26-át és 27-ét kivéve 14.30-kor, valamint 18.15-kor 3D-ben Trollok: Együtt a banda (szinkr. amerikai animáció) PREMIER! Két filmnyi igaz barátság és fáradhatatlan flörtölés után Pipacs és Ágas végre hivatalosan egy pár (#ágpacs)! Ahogy egyre jobban megismerik egymást, Pipacs rájön, hogy Ágasnak van egy titok a múltjában. Régen tagja volt négy fivérével Pipacs kedvenc fiúbandájának, a BroZone-nak. A BroZone feloszlott, még mikor Ágas kisbaba volt, és a család is szétszakadt, és Ágas azóta nem is látta a fivéreit. Ám amikor Ágas bátyját, Floydot a zenei tehetségéért elrabolja egy gonosz popsztár páros – Bársony és Furnér – Ágas és Pipacs nekivágnak a rögös és érzelmes útnak, hogy újból összehozzák a többi fivért, és megmentsék Floydot attól a sorstól, ami rosszabb még a popkulturális feledésbe merülésnél is.

a Trollok: Együtt a banda című amerikai animáció

Fotrrás: cineimage.ch

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)