Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Bronzérmes helyen álló riválisát is legyőzte a Gyulai Amazonok U19-es csapata

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. október 16. 15:08
Bronzérmes helyen álló riválisát is legyőzte a Gyulai Amazonok U19-es csapata
Gyulai Amazonok–Szolnoki MÁV UFC 5-0 (1-0) 

Az U19-es labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójában a Gyulai Amazonok korosztályos csapata a Szolnoki MÁV FC UFC együttesét látta vendégül október 14-én a Grosics Akadémián. A tabellát vezető fürdővárosi gárda legyőzte a harmadik helyen álló Szolnoki MÁV UFC-t.  

Fotó: Gyulai Amazonok

Gyulai Amazonok: Kovács Viktória, Szappanos Katalin, Danics Boglárka, Hack Fanni. Lovas Laura, Kurta Alma, Nagy Katalin, Czirók Gréta (Kónya Andrea), Mészáros Viktória, Mezei Virág (Laczó Patrícia), Komlósi Anna. Csere: Kósa Noémi. Edző: Molnár Ágnes. 

A Gyulai Amazonok közösségi oldalán azt írták, a meccset kezdetben kiegyenlített mezőnyjáték jellemeztelésőbb azonban a hazai együttes játéka kapkodóvá vált. 

Az első gólt a 23. percben lőtte Mezei Virág, aki egy remek indításból a 16-oson belül higgadtan helyezte a kapuba a labdát. A találat után kissé beindult az „adok-kapok”, mindkét csapat feszülten és idegesen játszott. Az egygólos előnyt meg tudta tartani a gyulai együttes, így a második játékrészben nyugodtabban kezdte a játékot. A csapatnak volt két-három helyzete, de nem sikerült azokat gólra váltania. Az egyébként jó iramú mérkőzésen két piros lap is volt a vendégeknél. A kettős emberelőnyt sikerült kihasználnia a fürdővárosaiknak, akik még négy gólt szereztek. Komlósi Anna duplázni tudott, Nagy Katalin hatalmas gólt szerzett, és Mészáros Viktória is megvillantotta lövőerejét. 

Gólok: Komlósi Anna (2), Nagy Katalin, Mezei Virág és Mészáros Viktória. 

– Az első perctől úgy tűnt, nagyon jó iramú mérkőzést fogunk tudni játszani a Szolnokkal. Sajnos hullámzó volt a játékunk, nagyon jókor jött Virág gólja. A végére nagyobb arányban tudtunk győzni kettős emberelőnyben, de sajnálom, hogy a kilátogató nézőknek és a játékosoknak ilyen pillanatokat kellett átélniük. Az ilyen sportszerűtlen momentumok nem tesznek jót a női focinak. Jó képességű csapatot sikerült felülmúlni, bízom benne, hogy az elkövetkezendő időszakban érettebb játékot tudunk majd mutatni. Gratulálok a csapatnak, ellenfelünknek sok sikert kívánok – értékelt Molnár Ágnes

A Gyulai Amazonok U19-es csapata továbbra is a tabella élén áll, a következő fordulóban a Soroksár SC otthonában lép pályára.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)