Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nagy csatában szakította le magáról üldözőjét a gyulai kézilabdacsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. október 16. 13:00
Nagy csatában szakította le magáról üldözőjét a gyulai kézilabdacsapat
Sun Cégcsoport FKSE-Algyő–CZ-Gyulasport NKft. 24-32 (11-18) 

Az NB II.-es kézilabda-bajnokság 6. fordulójában a CZ-Gyulasport NKft. együttese a Sun Cégcsoport FKSE-Algyő otthonában lépett pályára október 14-én. Az élen álló fürdővárosi gárda nagy csatában győzte le első számú üldözőjét. 

Gyulasport NKft.: Zsiga Zs., Szabó K. Lukács N. 1, Ilyés L. 7, Szögi T. 6 (2), Kiss V. 4, Kovács Sz. 2. Csere: Mike M., Ladics V. 2, Hegedűs A. 1, Nagy P. 8, Németh Cs. 1, Gelegonya A. és Miklya N. Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin. 

A gyulai együttes százszázalékos mérleggel érkezett a találkozóra, ahol az ezüstérmes helyen álló gárda várta. Az algyői csapat az előző fordulóban vereséget szenvedett a békéscsabai arénában, így extra motiváltan fogadta fürdővárosi riválisát. 

Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője elmondta, a csapatok nyílt sisakkal estek egymásnak, a hazaiak azonban hamarabb és jobban elkapták a fonalat.  

– A hazai csapat bizonyítani szerette volna, hogy a múlt heti veresége csak egy kisiklás volt. A vendégeknél egy jó időben érkezett időkérés meghiúsította az algyői elképzeléseket – ismertette. 

Az algyői gárda a találkozó elején hétgólos vezetést szerzett, a vendégcsapat azonban a 17. percben utolérte riválisát. Egy gyors gólváltás után ismét döntetlent mutatott az eredményjelző, ám Szögi Tímea 8-9-re módosította az állást, ami után a gyulai keret már nem engedte ki kezéből a vezetést. A végig magabiztosan és harcosan kézilabdázó fürdővárosi együttest még a kettős emberhátrány sem tudta lelassítani, végig irányítva a játékot nyerte meg hatodik bajnoki mérkőzését. 

A mérkőzés alakulása: 2. perc: 0-0, 7. perc: 4-0, 8. perc: 4-1, 10. perc: 5-2, 14. perc: 7-5, 15. perc: időkérés, 16. perc: elkezdődött a felzárkózás, 17. p: 7-7, 18. perc: 7-8, 23. perc: 8-13, 27. perc: 9-16, 30. perc: 11-18, 31. perc: Szabó Kamilla megkapja harmadik két percét, és a további játékból kizárták. A jogosan reklamáló Zöldi-Tóth Katalin is megkapta két percét, 35. perc: 14-20, 39. perc: 16-22, 45. perc: 20-27, 55. perc: 23-30 és 60. perc: 24-32. 

– Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, időkérés után nagyon jól összeállt a kapus és a védekezés, gyors gólokat tudtunk lőni, így a mérkőzés a mi kezünkbe került. Nagyon büszke vagyok a lányokra, még sok feladatunk van, jól jön egy kis szünet, lehet kicsit más jellegű munkát végezni – értékelt Zöldi-Tóth Katalin

A Gyulasport CZ-NKft. csapata továbbra is a tabella első helyén áll. A bajnoki aranyérem első számú várományosa két hét szünet után szomszédvári rangadóra utazik a Békéscsabai ENKSE U21 együttesének otthonába november 5-én.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)