Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mosó- és szárítógépek is kaphatók

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2023. október 11. 17:02
Mosó- és szárítógépek is kaphatók
Változatos kínálattal várják a vevőket

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Ősszel egyre többen keresik a mosó- és szárítógépeket, mindkét típusú eszközből többféle is kapható a gyulai Expert műszaki áruházban.

Papp János üzletvezető elmondta: a mosógépeknél két típust, a felül- és az előltöltős gépeket különítik el. Előbbiek szabványméretűek – 40 centiméter széles, 60 centiméter mély és 85 centiméter magas –, az előltöltős gépeknél viszont lehetnek eltérések. A szélesség és magasság ebben az esetben is adott, viszont a mélység változó.

Az üzletvezető aláhúzta: ahogy minden háztartási gépnél, úgy a mosógépeknél is figyelnek az energiabesorolásra, amelyet a gyártóknak kötelezően fel kell tüntetnie az eszközökön.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Mint mondta, a jelzéseket 2021-től kezdve módosították az Európai Unióban, hogy követhetőbbek legyenek, de ez nem érintette a szárítógépeket, így előfordulhat, hogy két eszköz ugyanolyan energiatakarékos, de amíg az egyik C-s, a másik A+-os besorolású.

A mosógépek esetében fontos figyelni a ruhakapacitásra és a centrifuga fordulatszámára. Előbbi esetben fontos, hogy a megadott szám, például 6 kilogramm, a száraz ruhákra és a pamutprogramra vonatkozik, a szárítógépek esetében viszont a nedves ruhák tömegét adják meg.

Papp János kiemelte: ha egymásra szeretnénk tenni a két gépet, akkor fontos, hogy mindig a szárítógépet kell felülre tenni, ehhez kaphatók keretek is, amelyek segítik az összeszerelést.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Hozzátette: vannak mosó-szárító gépek is, amelyek ötvözik a két eszközt, ezek akkor lehetnek praktikusak, ha a vásárlónak kevés helye van.

A centrifuga fordulatszáma fontos lehet, ha nincs udvar vagy erkély, és valamelyik szobában kell teregetni, hiszen, ha magas a fordulatszám, akkor kevésbé nedvesen rakhatjuk ki a ruhákat, hamarabb száradnak meg.

Megtudtuk, a fürdővárosi üzletben változatos kínálattal várják a vevőket. Ha valaki olyat szeretne, ami nincs a boltban, de raktáron igen, akkor egy héten belül beszerzik azt.

A Zrínyi Miklós tér 2. szám alatt található Expert műszaki áruház hétköznap 8 órától 17 óráig, szombaton 8 órától 12 óráig várja a vevőket.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)