Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Átrobogott ellenfelén a gyulai kézilabdacsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. október 09. 13:07
Átrobogott ellenfelén a gyulai kézilabdacsapat
CZ-Gyulasport NKft.–Mezőtúri AFC-Syngenta 39-16 (19-7) 
Az NB II.-es kézilabda-bajnokság ötödik fordulójában a CZ-Gyulasport NKft. csapata a Mezőtúri AFC-Syngenta együttesét látta vendégül október 7-én a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. A fürdővárosi gárda sorozatban ötödik alkalommal aratott győzelmet. 

Gyulasport NKft.: Zsiga Zs., Szabó K. 1, Lukács N. 3, Ilyés L. 2 (1), Szögi T. 4 (1), Kiss V. 3, Farkasinszki D. 5 (1). Csere: Bartóki M., Ladics V. 3, Kruzsicz B., Hegedűs A. 3 (1), Nagy P. 7, Kovács Sz. 3, Németh Cs. 2 (1), Gelegonya A. 2 és Miklya N.1. Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin. 

Zöldi-Tóth Katalin együttese kiváló formában várta aktuális riválisát: a nyitófordulót húszgóllal nyerte meg, majd a K. Szeged SE és a Bácsalmási PVSE ellen is győzelmet aratott, és a legutóbbi, szarvasi találkozón is győztesen hagyta el a pályát. A mezőtúri keret három vereséggel rajtolt a pontvadászatban, az elmúlt fordulót azonban már győzelemmel zárta, így is a tabella alsó harmadából érkezett a gyulai arénába.  

A két rivális a nyári felkészülés alatt is találkozott egymással, a Mahler Brigitta-emléktornán nagyarányú fürdővárosi győzelem született. A gyulai keret ezúttal is győzelemre készült, a lendületben kézilabdázó hazai alakulat nem akarta megszakítani remek sorozatát. 

A fürdővárosi együttes ennek jegyében kezdte a mérkőzést, gyors és látványos támadásaival azonnal magához ragadta a játék irányítását. A szemre is tetszetős kézilabdát játszó haza gárda a 9. percre már 9-2-es arányban vezette a találkozót. 

– A hazaiak komolyan vették a mérkőzést. Nem foglalkoztak vele, hogy a vendégek hol helyezkednek el a tabellán. Gyorsan, a saját játékukat játszva, már a 12. percben eldöntötték a mérkőzést a javukra. Innen már szemet gyönyörködtetően folyt a játék. Csodálatos indításokat produkálva szebbnél szebb gólokat értek el. Igazi csapatként, egy pillanatra sem engedték ki kezükből a játék irányítását – ismertette Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője. 

Zöldi-Tóth Katalin a mérkőzésen újoncot is avatott, Bartóki Maja az 50. percben Zsiga Zsannát váltotta a kapuban. A korosztályos játékos lámpalázát leküzdve remekül helytállt élete első felnőttbajnokiján. 

A mérkőzés alakulása: 12. perc: 9-2, 23. perc: 14-4, 30. perc: 19-7, 40. perc: 27-10, 52. perc: 36-13 és 60. perc: 39-16. 

A Gyulasport NKft. csapata ötödik győzelmével százszázalékos mérleggel áll a tabella első helyén. A fürdővárosi gárda a következő fordulóban presztízsmérkőzést játszik az ezüstérmes helyen álló Sun Cégcsoport FKSE-Algyő otthonában.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)